Cevap: ELESTİRİ ve KİNAMA..
Sayın kartol rumuzlu arkadaşım. Yazdıklarım sizi kırdıysa öncelikle sizden, sonra da tüm forum halkından özür dilerim. Hemen her açtığınız konuda bunları belirttim ama yine belirtmek istiyorum. Benim konu açmanızı engelleme gibi ne bir düşüncem, ne de bir yetkim var. Bu işe yeni başlıyorsanız doğal olarak çok fazla bilgi eksikliğiniz olacak, heyecanınız olacak, bir çok şeyi öğrenmek isteyeceksiniz. Ama şu nedir, bu nedir, o nasıl oluyor, bu nasıl oluyor diye her sorunuza forumu hiç okumadan, araştırmadan yeni bir konu açarsanız forumun oldukça dağılacağını düşünüyorum. Sorularınızı tek bir konu altında sormanız daha mantıklı olabilir. Ama tekrar söylüyorum sizin konu açmanızı engelleme gibi bir düşüncem de yok yetkim de yok. Ve soru soran arkadaşlara da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ne yazık ki yazdıklarımı yanlış anladınız.
Bakın size birkaç örnek vereyim;
Or700'ün kullanma kılavuzunu okursanız hangi tuş neye yarıyor az çok öğrenirsiniz.
Nota ile ilgili bilgi istiyorsanız sitede müzik eğitimi bölümü var, o kısmı inceleyin.
Daha detaylı bilgi istiyorsanız da yardımcı olurum. Örneğin internette Selim Işık'ın elektro gitar dersi videoları var, ücretsiz bir şekilde bunları indirebilirsiniz, izleyebilirsiniz. Şimdi klavye ile elektro gitarın ne ilgisi var diyebilirsiniz ama nota kavramı evrensel bir kavram. Bu belirttiğim kişinin videolarında en basit nota derslerinden tutun, diziler, gamlar, akor kurulumları ve armoni dahil bir çok konu var. Bu derslerin gerekli kısımlarını iyice izleyip çalışırsanız notaları, akorları, gamları oldukça iyi bir şekilde öğrenirsiniz.
Peki bunlar size ne sağlar? Bunları yaparsanız notasını bulduğunuz bir eseri çalabilirsiniz, çaldığınız parça hangi tonda, sesinize uyması için hangi tona transpoze etmeniz gerek, o parça ile hangi akorları kullanabilirsiniz bunun gibi bir çok şeyi bilmenizi, kısaca ne çaldığınızı bilerek çalmanızı sağlar.
Yalnızca biraz sabır ve araştırma, biraz da çalışma gerekiyor. Açtığınız tüm konularda bunu belirtmeye çalıştım ama bana karşı bir tavır aldınız. Bunun için tekrar özür diler, iyi forumlar dilerim.
Saygılarımla...