• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Or 700 reg bank yardım lütfen..

Cevap: Or 700 reg bank yardım lütfen..

hazırda var da biz paylaşmadik he mi?

yoksa adamlar ne paylaşacak?

boş müsic finder istersen paylaşıldı.... ama dolusu için hiç bi çalışma yapılmadı.

Ben bi kaç tane musicfinder dosyası buldum isteyen olursa paylaşabilirim fakat bazı şarkıların ritimleri gözükmüyor

usb deki ritimleri görmez bu yüzden o ritimler görünmüyor sadece orjinal ritimleri görüyor

Selamlar tekrar.. açıklamada 'STYLE,VOICE,TEMPO, MULTI PAD kutucuklarınının işaretli olmamasını sağlayın' denilmiş.. ancak kullanım kılavuzunda resimli olarak bu parametrelerin işaretli olmaları gerektiği söylenmiş.. hangisi doğru? birde OR 700 kılavuzunde dilden kaynaklanan büyük bir yanlışlık yapılmış.. 'Music Finder' tuşu yanlışlıkla 'Music Finger' olarak algılanmış ve ortaya 'müzik parmağı' gibi garip bir kelime çıkmış.. oysa 'Music Finder' terimi ''Müzik Arayıcı/Bulucu' gibi bir anlam taşır.. ilgilenenlere saygı ile duyurulur..

levent hocam sen benim şu or700 detay yazımı okudun mu?

Registration sisteminin çok amaçlı kullanıla bilir olduğunu, o ayarların kişiden kişiye değişebildiğini, registationu hangi amaçla kullanacaksan FREEZE ayarını o şekilde yapmalısın. Kullanma kılavuzundaki tablo farklı bir kullanım için, benim size yazdığım ayar ise size has kullanım için.

2) Registration/Performans (RGT) Formatı:

Klavye üzerinde doğrudan iki sesi karıştırıp çağırma, seslere direkt koma verebilme, doğrudan Style (ritim) çağırabilme görevlerini üstlenir, ses ya da seslere koma,midi,pedal, harmony echo, multi pad, ritim ve transpose gibi özelikleri atayabilirsiniz.
8’li gruplar (1 bank) olarak kaydedilir ve USB belleğinizin kapasitesi el verdiği kadar banklar oluşturup, saklayarak kullanabilirsiniz.
Registrationun en sık kullanılan yöntemi, Mixing Console menüsünde gerekli ayarlamaları yapılmış iki VCE sesin üst üste bindirilerek (karıştırılarak), özel durumlarda DEM tabiriyle ifade edilen klavyenin sol kısmına da(left/lower) ses atılan ve sürekli el altında tutulmak üzere hazırlanmış banklardır. Registration Memory özeliğinin en çok kullanılan yöntemi bu olduğu için, gerekli ayarlamaların ayrıntılarını bu yöntem üzerine açıklayacağım.

a) Registration Oluşturulması:

Registration oluşturmak ve bu oluşturulan dosyayı sorunsuz kullanmak için, registration özeliğine verilmiş bazı görevleri iptal etmemiz gereklidir. Bu işlemi yapmadığımız takdirde bank içindeki sesleri gezerken, gerek transpose, koma ayarları, gerekse ritimler değişeceğinden program esnasında sizi zora sokacaktır. Bunun önüne de FREEZE ile geçebiliriz.
Gerekli ayarlamaları yapmak için “Regist Sequence/Freeze” sayfasına girmemiz gerekmektedir.

Bu sayfaya giriş için, Direct Access ve ardından Freeze tuşuna basmalıyız.

Açılan menüde Freeze (kilitleme) gruplarından, resimde görüldüğü üzere,
Song, Style, Multi Pad, Tempo, Transpose ve Scale kutucuklarını işaretliyoruz.
Buradaki amaç, Registration banklarında sesten sese geçerken şarkı, ritim, multipad, tempo, transpose ve koma ayarlarının değişmesini önlemektir.

Boş bir bankı doldurmak için öncelikle ses seçimi yapılır. Klavye üzerinde kullanılan ilk ses Right1 ikincisi ise Rigth2 dır.

Part seçim butonlarından öncelikle Right-1’e basarak istediğiniz bir sesi gerek fabrikasyon, gerekse user kategorisinden seçiniz. User kategorisinden seçmiş olduğunuz ses, hali hazırda Voice Set menüsünde işlenmiş bir ses olduğu için tekrardan efektlendirmeye gerek yoktur.
Şayet seçilen ses fabrikasyon bir ses ise ve bu sesin işlenmeye ihtiyacı varsa ya Voice Set menüsünden, (bkz: Or700’de Tek Ses Oluşturmak ve Voice Set Menüsü) ya da Mixing Console Panel Part menüsünden faydalanarak işleyebilirsiniz.

Right-1’in işlemleri tamamlandıktan sonra yine aynı işlemleri Right-2 için de yapınız. Seslerin efektlendirmeleri, volüme seviyeleri, oktav değeri ayarları bittikten sonra Registration Bank bölümünde MEMORY tuşuna ve ardından herhangi bank numarasına (1-2-3…..8) basarak, hazırladığınız sesi Registration Bankının herhangi bir sırasına kaydetmiş olursunuz.

Sayın Dr. Salim,
Sizin tarif ettiğiniz şekilde ayarlamıştım orgumu ve sorunsuz kullanıyordum... yeni tarif kafamı karştırdığı için yazmıştım.. freeze fonksiyonun hangi parametreleri dondurmasını istiyorsak onları işaretliyoruz... o kadarını anladım.. zamanla her bir reg bankası için sırasıyla ses çağırabilmeyi (insert ile seçilen) de öğrenirsem tam süper olacak.. bilgi için teşekkürler... amatör bir müziksever olduğum için anlamam biraz zor oldu kusura bakmayın.. Saygılar...

teşekkürler salim eline sağlık, baya açıklayıcı olmuş..

:)))))))))))))))))))))))