Org çalma konusunda eksiklerim konusunda lütfen görüşlerinizi paylaşınız

ceyhunaltan

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
yok
Org çalmayı kendi kendime buradan araştırarak uğraşarak çalmayı öğrendim diyebilirim ; ancak dinlediğimde çok sade kalıyor , eksiklerim konusunda yardımcı olacak bilgi verecek arkadaşlar yazabilir.teşekkür ederim.

DEMO KAYIT:
[SOUNDCLOUD]https://soundcloud.com/ceyhun-altan-428067417/kayitlarim-006[/SOUNDCLOUD]

Cevap: Org çalma konusunda eksiklerim konusunda lütfen görüşlerinizi paylaşınız

akor basmadığın için birde robot gibi çalma biraz esnek ol yani süsleme yaparak çalmaya çalış.Parmaklarını çok çalıştır bunun için.

teşekkür ederim bilgin için.

Şunu soracağım ama , süsleme dediğin parçayı normal notaları ile icra edip ek notalar eklemek midir.Onu bilemiyorum.

Parmak hızı parmaklarım hızlı süsleme tekniğini bilemiyorum , ondan parçanın temel notalarının dışına çıkamıyorum.bu konuda araştırma yaparım.aynı eserleri akorlu ve süslemeli yapabilirsem yine paylaşırım.

yardımcı olacak arkadaşlar lütfen bilgi verin..

bilmemek ayıp değil , eksiklerimi gidermek istiyorum..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Süsleme çarpıtmalar önemli bunla ilgili youtube org öğreniyorum yazabilirsiniz bikac video vardı

istediğim konu yok malesef , bağlama da kullanılan süsleme çarpma veya piyanodaki süsleme çarpma tekniklerini uygulasam olurmu acaba .

piyano için bir eserin düz olarak çalınması ve sonrasında süslemeli çalınması ile ilgili teknikler var.

Geri