Korg PA500 TR Yardım

İyiki Doğdunuz :)

ugurtheorca

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pA500TR
Slm Arkadaşlar.

Dün akşam Korg PA 500TR aldım. Güzel bir alete benziyor. Yalnız bir kaç konuda yardıma ihtiyacım var. Kullanma kılavuzunu iyice inceledim ama bulamadım.

1- Orgta tuşlara bastığımda sesler bazen kesik kesik oluyor, bazen tam oluyor. Yani basit özelliklerdeki orglarda olan "Touch" fonksiyonu açık gibi. Mesela Yamaha A300TR de bu düğmeye bastığımda, klavyedeki tüm tuşlar net ses veriyordu, kesik kesik değil. Korg PA500TR da bunu nasıl yapacağım, ayarlayacağım? Şarkı esnasında notalara basarken bazı notalar net ses verirken, bazıları ya az yada hiç vermiyor. Şarkınında tadı kaçıyor açıkcası.

2- SD kart almayı düşünüyorum. MİDİ dosyaları ve setleri yüklemek için. 4 GB SD kart yeter mi? 32 GB gibi bir kart almam gerekli mi? Çünkü fiyat farkı var :)

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Korg PA500 TR Yardım

Arkadaşım öncelikle klavyen hayırlı olsun iyi bir seçim yapmışsın.Sorununa gelince sanırım orgun üzerinde yüklü olan set arızalı olabilir.Bahsetmiş olduğun problem bunu gösteriyor.Seti değiştir düzelecek sanırım.Yada bazı macun seslerin özelliği öyle oluyor.Sesi gezdikçe ses yükseliyor ve alçalıyor ama muhtemelen yüklü olan setle ilgili bir sorundur diye düşünüyorum.İkinci probleme gelince 4 GB bir kart yeter de artar bile çünkü Pa500 ün setleri çok küçük yer kaplıyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kardeşim çok teşekkürler cevap için. Bu sitede olan setlerden birini yüklemeyi deneyeceğim.Sanırım onu da SD kart ile yapacağım.

Bir sorum daha var. Korg PA500TR ile yamaha A300 TR nin midilerini çalabilir miyim? Yada PA800 ün midilerini çalabilir miyim?

Teşekkürler

midilerden tam verim alabileceğini sanmıyorum ama deneyip görebilirsin, kit farklılıklarından dolayı güzel sonuç alamayacağın kanaatindeyim, standart kitlerle ve seslerle yazılmış midilerden verim alabilirsin ama kimse standart kitlerle seslerle midi yazmaz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar, Sorduğum birinci sorunun çözümünü buldum :)

Global settingsten keyboard volume curve "fix" yapılırsa tüm tuşlardan sabit ses geliyor. Benimki otomatik medium 2 ayarındaymış.

Ama şimdi de çok ciddi bir sıkıntım var. piyasada baktığım SD kartların tamamı SDHC. maalesef SDHC leri okumuyor PA500TR. 3 farklı SDHC yi tak çıkar yaptım defalarca, PC de format attım gene olmadı. Artık üretilmeyen SD yada MMC kart bulmam gerekiyor ki, bu benim keyfimi çok kaçırdı. Bilginize

öncelikle hayırlı olsun için rahat olsun bu org tüm sd kartları okuyor
sorun şu ve kesinçözüm kartın içini çok doldurursan benimkiside açılmıyor
şimdi sana bir soru setleri kartta tuttasıya pc de tut kartta zil gibi çalışsın
bu orga set hazırlayan çok değerli üsdatlar var bekle ve gör
ama yok illede düzelmedi hala setlerde arıza var diyorsan
bekle tam bir senedir düzenlediğim bir set var çok kısa bir süre içinde yayınlıyacağım şimdiden kolay gelsin

Global settingsten keyboard volume curve "fix" yapılırsa tüm tuşlardan sabit ses geliyor. Benimki otomatik medium 2 ayarındaymış.

Ama şimdi de çok ciddi bir sıkıntım var. piyasada baktığım SD kartların tamamı SDHC. maalesef SDHC leri okumuyor PA500TR. 3 farklı SDHC yi tak çıkar yaptım defalarca, PC de format attım gene olmadı. Artık üretilmeyen SD yada MMC kart bulmam gerekiyor ki, bu benim keyfimi çok kaçırdı. Bilginize

hepsi burada .com da istemediğin kadar var bence 2 gb işini görür

hocam cep telefonun hafıza kartları dahi oluyo,cep telefoncularda bile var sd kart,
veya herhangi cep telefonunun hafıza kartını al,çok küçük hafıza kartları oluyo eğerki onlardan alırsan bir tane yuva alman gerekli,oda en fazla toplam kart ile birlikte 20 tl masrafın olur,hafıza kartı sorun olmaz her yerde rahatlıkla bulursunuz

Selam arladaşlar,

Şuan Fransada olduğum için kontrol edemiyorum ama, Feyyaz arkadaşımın verdiği linkten kingston 2 gb SD aldım. Ofisime gelmiş. umarım sorunsuz çalışır. Türkiye'ye dönünce sonucu bilgilendireceğim.

Yalnız PA500TR için çok fazla Set ve midi dosyalar bulamadım. Gözümden mi kaçıyor? Yoksa henüz bu org için fazla çalışan yok mu? :)

PA800 setlerini indirip durdum, bi ihtimal çalışır diye. Okuduğum yorumlarda bazı ayarlarla çalıştığı belirtilmiş setlerin.

Teşekkürler