acil yardım arkadaşlar

• Konbuyu başlatan ahmet02
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 13
  • Görünümler : 3K

İyiki Doğdunuz :)

ahmet02

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
deyerli müsizyen arkadaşlarım pa80 ses çık mıyor hapörlerden ne ritim sesi geliyor nede estroman sesi geliyor bilgisayarın disket sürücü sünü pa80 disket sürücüsüne taktım bisüreligine tekrar orku açtımki sesler ritim lerden ses gelmiyor pa80 den sorun neolmuş olabilir arkadaşlar acaba diyorum bilgisayarın formatı pa80 geçti ses ler ondanmı çık mıyor onunla bir alakası varmı diye düşünü yorum şimdi lütfen dostlar bana neyap ma gerektigini siz deyerli üstad lardan rica ediyorum saygılar pa80 yeniden Pa80_os_v306 formatlasam veya Pa80_res_v302 etsem geri sesler gelirmi lütfen yadım ustad lar acil:(

Cevap: acil yardım arkadaşlar

Arkadaşım bilgisayar disket sürücüsü Orga uymaz çünkü Ogr daki disket sürücüsü kodludur. Bu kod sayesinde senin orgun disket sürücüsünü görmeyeceği gibi kısa devre gibi de algılayabilir. KORG firması ve diğer üretici firmalar parça bulunmasın ve sadece bu değişimleri yetkili servisler yapabilsin diye kodlarlar. Yoksa ki disket sürücüleri uymaz değil, uyar ama org görmez. Saygılarımla,

peki neyap mam lazım usta dik sirücü aldım yeni taktım pa80 şimdi sesleri ritim lerin sesi çık ması için çünkü fabrika orjinal sesler de çalış mı yor her şey normal ama orka format lasam restore yüklesem tek rar gelirmi ses ler ritimler usta acil yardım lütfen saygılar

-pa80 pc nin disket sürücünü fdd olarak görüyormu.
-eger görmüyorsa çalışmaz arızalıda olsa kendi sürücüsünü takmalısın
- bu işlemleri yaparken orgu söküp takarken yerinden çıkmış bağlantı yada kablo olmuş olabilir buna dikkat etmek gerekir
-klavyenin boardla bağlantısını sağlaya sağ yada sol tarafta seffaf bir bağlantı var o tam yerine takılmış olmalı

hocam ben aklıma gelenleri yazdım belkide sen bunların hepsini yaptın ama benimkisi bir hatırlatma.

usta dik sirücü aldım yeni taktım pa80 şimdi sesleri ritim lerin sesi çık ması için çünkü fabrika orjinal sesler de çalış mı yor her şey normal ama orka format lasam restore yüklesem tek rar gelirmi ses ler ritimler usta acil yardım lütfen saygılar

usta dik sirücü aldım yeni taktım pa80 şimdi sesleri ritim lerin sesi çık ması için çünkü fabrika orjinal sesler de çalış mı yor her şey normal ama orka format lasam restore yüklesem tek rar gelirmi ses ler ritimler usta acil yardım lütfen saygılar

su anda takılı olan dısket sürücün çalışıyormu ve orgu açtığında disk menüsünde fdd olarak gözüküyorsa format atmanda bir sakınca olmaz ama sorun donanımsal ise format atmakla çözülmeye bilir

daha önce taktığın pc disket sürücüsü donanım uyuşmazlığından kitlenmeye sebep olmuş olabilir.
zatan format ve yükleyeceğin os dosyaları snuçta orgun kendi dosyaları
disket sürücüde bir problem yok ise basarılı şekilde yükler ama dısket sürücün problemli ise yada disketler format yarıda kalırsa problem olabilir
yetkili servisle irtibata geçmen daha sağlıklı olur düşüncesindeyim

yok usta herşey normal yüklüyor ama gene orku açtıgımda ses ler çalış mıyor ne orjinal fabrika sesleri nede ritim leri disket sürücü çalışıyor os da yükledim şimdi restorede yap tım ama ses ler gene gelmedi sorun ne anlamadım birde org kun hapörlerinden ses geliyor hışırtı vat ışık larda yanıyor ama dedigim gibi ses yok sorun nerdedir anlayamadım ustad

cihaz çıkışlarından output lardan yada kulaklık çıkısından ses geliyormu baktınmı?

abi derinden sadece az bi ses geliyor şimdi ama güçlü deyil
ve ritim lerden gelmiyor azda olsa ses sadece pa80 nin hapörlerinden az estroman sesi çıkıyor derinden ama cihazda baglayıp denedim cihaza vermedi sesi azda olsa ama pa80 nin kendi hapörlerinden az derin lerden geliyor estroman sesi ne yapmalıyım usta bukonuda içini açsam baksam board damı kısa devre olmuş tur çıkış larda yani yada disket sürücüyü takerken elim başka kabloyamı deydi ondanmı çık mıyor güçlü ses neyapayım lütfen yardım acil kafayı yiyecem saygılar ustad

içini açma konusunda tecrüben var ise öyle aç yok ise uğraşma daha farklı hasar verebilirsin
engüzeli teknık servise danışman
birde menülerden kontrol yap speker aç kapa şeklinde yada farklı bir st yada farklı bir setin sadece global dosyasını yüklemeyi dene

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri