Acil Ses sorunu...!...

İyiki Doğdunuz :)

chevalier_y

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yok
Değerli arkadaşlar;
Or 700 v2 plus klavye ve servo psr 1200 s mixer kullanıyorum...
aslında bayram sonrası servo vb 153'lerim gelecek ama, onlar gelmeden önce iki düğünüm var...
Emaneten almış olduğum 400 er wattlık modeli belirsiz, yaklaşık 7-8 yıldır kullanılan kolonları mixere bağladım ve Or700 klavyeyi...
Ancak inanılmaz kötü, teneke gibi çok keskin ve rahatsız edici sesler geliyor...

kendi klavyemden soğudum neredeyse:))

bayramın 4.günü iki düğünüm birden var...sorum şu;
sorun ne idüğü belirsiz kolonlardan mı kaynaklanıyor...?...
çünkü klavyeyi de bir ay önce aldım ve başka hiçbir kolonda denemedim...
sorun klavye de mi..?..kolonlar dışında kendi hopörlerlerinden aldığım ses olağanüstü güzel...
sorunun mixerde olmadığından da kesin eminim...
elektro bağlamada ses tatmin edici ama klavye sesi tam bir felaket

yada bir başka ihtimal; klavyeden mixere giden kablo...klavye kablosu da yaklaşık bir o kadar yıllık...yani eski...
bunlarla bir alakası olabilir mi...

eğer aynı tonu vb 153 tede alacak olursam çıldırırım...))) 4 adetine 5200 TL saydım)))
sevgili dostlar tecrübesi olan arkadaşlar lütfen çok acil yardım...

Cevap: Acil Ses sorunu...!...

kardeşim üzülerek sçylüyorum öncelikle or 700 aldıın için çok üzüldüm alet çok kötü bir alet en kısa zamanda onu saıp korgun herhangi bir modelini alabilirsin çok üzgünüm

selam chevalier arkadas,ben or 700 V2 uzun zamandir surekli salonlarda kullaniyorum cam gibi berrak sesleri var sen orgu mixere tak stereo olan kanala mixerinden kulaklik cikisindan dinle kulakile sesler net geliyorsa problem senin kolonlardan kaynaklanabilir eger bozuk geliyorsa jack kablolarini kontrol et

sana bir örnek:kulakligin varsa önce orgun uzerinden bir ritim ac dinle,org jack ile mixere bagla yine ayni ritimi ac simdi mixerdeki kulaklik cikisindan dinle eger ayni orgdaki gibi geliyorsa problem kolonlarda olabilir.

sorunun orgda olacağını sanmıyorum benimde başıma geldi çünkü tamamen mixer ayarları ve kablolarla alakalı bişey kolonlardanda olur ama şuda bir gerçek orgun kendi hoparlöründen çıkan sesle tesisattan çıkan ses pek tutmuyor ben orgu amfiye bağladığımda akorları hiç duymuyordum desem yeridir resmen hüsrana uğramıştım :D

sorunun orgda olacağını sanmıyorum benimde başıma geldi çünkü tamamen mixer ayarları ve kablolarla alakalı bişey kolonlardanda olur ama şuda bir gerçek orgun kendi hoparlöründen çıkan sesle tesisattan çıkan ses pek tutmuyor ben orgu amfiye bağladığımda akorları hiç duymuyordum desem yeridir resmen hüsrana uğramıştım :D

ben org kolonlarindan degil org kulaklik cikisindan dinlemesini,ve mixere taktiktan sonra mixerin kulaklik cikisini belirttim eger ayni sesi alamiyorsa jacklardan kaynaklanabilir eger ayni sesi aliyorsa mixer cikisi ile kolonlarda tabiki kolonlardaki sesin rengini belirlemek icin mixerdeki orgu taktigin bas ,mid treb ayarlariyla oyna ona gore ses rengini ayarla
:)

sevgili ahmet okur kardeşim;
dediklerini aynen yaptım...
mixerin kulaklık çıkışından ses mükemmel ))
bu da demektir ki geriye iki ihtimal kaldı

1-jak ya da kablolar
2- kolonlar

bir arkadaşı aradım biraz evvel,

servo 152 dk var onda... onlarda deneyeceğiz
umuyorum ki sorun kablolarda olsun))

öneriler için herkese teşekkürler

.
Değerli arkadaşım,
Yaklaşık olarak 2 yıl Yamaha Or700Tr V1 kullanmış biri olarak belirteyim, kesinlikle yamahalar tesisat seçmez. Sorun bence mikser ses ayarlamalarında yada kablo ve kolonlarından kaynaklanıyordur. Çünkü ben en 15 çeşit farklı tesisatla düğün yapmışımdır ve hiç problem yaşamadım. Özellikle ritim ve akorlar konusunda. Ancak düğün ritimlerinin kit seslerini yaklaşık olarak 106-110 birim arasında tutmaya çalış. Ritimlerin daha canlı ve sert geldiği göreceksin. Ancak programlarda bu ayarları 100 de tut derim. Bu bahsettiği olay ana ekrandaki styl ses seviyesi değil, ritim ayarlarındaki 1 ve 2. kanal

ozaman mix cikis box giden kabloyu kontrol et box icindeki filitrelerde de olabilir kablolarda ileyimleri saglammi bigözat kolay gelsin

Sevgili betermen ve ahmet kardeşlerim;

tavsiyeleriniz doğrultusunda sorunu çözmüş bulunmaktayım...:)
tamamen org tan mixere giden kablo yüzünden miş...
sesler billur gibi oldu :D
öyle mutluyum ki anlatamam, bi dünya para saydık vb 153'lerim gelecek,,,
eyvah ne yapcam korkusu dünden beri yedi bitirdi beni :D

allah sizlerden razı olsun kardeşler...
sağlıcakla kalın:)