Korg pax5 Bilmesi Gerekenler.. Özellikler..

• Konbuyu başlatan AdmiN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görünümler : 198

AdmiN

Timur ilhan
Yönetici
Administrator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
eskibaba.blogspot.com
Enst.
Trakya Müzik
Korg Pa5X, profesyonel düzenleyici (arranger) serisinin en güçlü modellerinden biridir. Bilinmesi gereken en önemli noktalar: güçlü ses motoru (EDS‑XP), yüksek polifoni (160 ses), gelişmiş efekt yapısı, canlı performans için çift sequencer, ve sahne/ev kullanımına uygun sağlam tasarım.

Klavye ve Donanım
Model seçenekleri: 61, 76 ve 88 tuşlu versiyonlar. 88 tuşlu model tam ağırlıklı “Hammer Action” klavye ile piyanoya en yakın hissi verir.
Aftertouch desteği: Daha dinamik ve ifade gücü yüksek çalım sağlar.
Gövde: Alüminyum kasa ve ahşap yan paneller, sahne için dayanıklı ve estetik.
Ses Motoru ve Polifoni
EDS‑XP (Enhanced Definition Synthesis – Expanded): Korg’un en gelişmiş ses üretim motoru.
Polifoni: 160 ses ve 160 osilatör, karmaşık düzenlemelerde bile kesintisiz çalım.
Filtreler: Rezonans ayarlı multimode filtreler, her kanal için 3 bant EQ.
Efektler ve İşleme
Insert & Master efektler:
Klavye kanalları için 3 insert + 3 master efekt
Ritim/Song için 10 insert + 3 master efekt
Finalizer & Mastering: Waves MaxxAudio® teknolojisi ile profesyonel mastering kalitesi.
Mikrofon prosessörü: Compressor, EQ, Gate, Harmonizer, AutoPitch, Delay, Reverb gibi sahne vokal efektleri.
Gitar prosessörü: Gitar için özel efekt rack.
Kullanım ve Performans
Çift Sequencer: Aynı anda iki şarkı/ritim çalıştırılabilir, DJ tarzı geçişler yapılabilir.
Gelişmiş kullanıcı arayüzü: Dokunmatik ekran, kolay menü yapısı.
Sampler & Set desteği: Kendi seslerinizi yükleyip düzenleyebilirsiniz. Türk müziği ve arabesk için özel setler yüklemek mümkün.
Güncellenebilir OS: Yeni özellikler ve düzeltmeler için sürekli yazılım desteği.
Sahne ve Ev Kullanımı
Evde pratik: Piyano tuş hissi ve geniş ses kütüphanesi sayesinde hem eğitim hem kayıt için uygun.
Sahnede: Dayanıklı gövde, güçlü efektler ve harmonizer ile tek başına orkestra gibi kullanılabilir.
Türk müziği için avantaj: Kullanıcı setleri sayesinde arabesk, Türk sanat müziği ve halk müziği ritimleri kolayca eklenebilir.

Özetle.. Pa5X, hem sahne hem stüdyo için tasarlanmış, güçlü ses motoru, geniş efekt seçenekleri ve kullanıcı dostu arayüzüyle Korg’un en ileri arranger klavyesidir. Özellikle senin gibi arabesk ve Türk müziğiyle ilgilenen biri için, set yükleme ve sampler özellikleri büyük avantaj sağlar..

Korg PA5X Profesyonel 61 Tuş Org 235.710,00 Türk lirası (Şu an itibariyle)​

Saygılar..
Korgpa5x_trakyamuzik.jpg