Siteni Eklereklam


Geri git   Trakya Müzik > Trakya Müzik GeneL > Serbest KonuLar
Sohbet Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Serbest KonuLar Burada İstediğiniz Konuları açabilirsiniz Yardım istiyebilirsiniz.

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06-29 -2008   #1 (permalink)
Profil
GeneL Moderator
 
Nejat Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyeliği: 08-12-2005
Şehir: Freiburg, , Germany.
Mesajlar: 7,219
Teşekkür Etmiş: 51
Teşekkür Almış: 199

Sponsor
Thumbs up Janti- Hamid Ündaş & Nazan Öncel album Tanitimi

JANTİ - Hamid Ündaş & Nazan Öncel ( Seyhan Müzik – 2008) ::



[LinkLeri GöreBilmek için Üye Olmalı Yada Giriş Yapmalısınız. KayıT için Tıklayınız]



Türk pop müziğinin kalite markası Nazan Öncel”in ilk prodüktör deneyimi olan JANTİ projesi için sıcak Fransız chansonları ve Nazan Öncel”in müzikalitesine uyan serbest bir çalışma diyebilirim.

Seyhan Müzik etiketi ile yayınlanan albümde ciddi bir müzikalite var, ticari bir ürün değil, bu yönü ile Seyhan Müzik ve Nazan Öncel”i ellerini taşın altına koydukları için tebrik etmek gerekiyor.

Altı tane şarkının beş tane de versiyonun yer aldığı albümde Janti namı ile şarkı söyleyen Hamit Ündaş , Nazan Öncel”in yıllardır aranjörlüğünü yapan özel bir müzisyen.Şarkılarını tiyatral biçimde ve şarkıcı edasından çok bir Fransız tiyatron oyuncusu gibi yorumluyor. Albümde yer alan şarkılar bu yönü ile Fransız chanson havasına sokulmuş, düzenlemeler yalın ve konuşarak şarkı söyleyen bir yorumcu. Akustik tatların çoğunlukta olduğu bir düzenleme anlayışı, vals gibi unutulan tınıları sunan gayet kaygısız kaliteli bir albüm.

Albüm Nazan Öncel”in yorumladığı “Tuttum Bırakmam” ile açılıyor, bu şarkı tipik bir Nazan Öncel şarkısı , sempatik – kaliteli ve pozitif duygular içeriyor.

Latin tınılı “Ağlamaya Devam” ile sahneye Janti”de çıkıyor ve Nazan Öncel ile düet yapıyor.Bossanova tınılara sahip bir aranjman , Janti burada daha light söylüyor şarkısını “Ah Anam”da ise olayı abartıyor ve artiküleli tiyatral yorumunu ortaya çıkarıyor. Tabii ki bu albüme bir yorumcu albümü olarak bakılırsa Janti”nin şarkıcılığından dolayı sıkıntıların ortaya çıkacağını söyleyebilirim. Ama albüm iddialı bir yorumcu albümü değil bir müzisyen albümü, bundan dolayı o chansonların dinlendirici yönü ile farklı bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz.

Vals tadındaki “Cehennem Çocuğu” , Latin tadındaki “Sus” …Kısacası albümün tamamında yer alan akustik latin tınılar çok sıcak ve samimi ve bir o kadar da kaliteli. Albümün sonlarında yer alan akustik daha doğrusu enstrümantal versiyonlar albümü bir müzisyen albümüne çevirmiş ve o başarılı şarkıları enstrümantal olarak müziksevere sunmuş.

Şarkıların enstrümantal hallerini dinlerken bu albümün normalin de üstünde kaliteli bir albüm olduğunu anlayabiliyorsunuz. Ciddi ciddi müzik var bu albümde.

Nazan Öncel adına yakışanı yaparak farklı bir müzikal projeye imza attı, Seyhan Müzik Nazan Öncel”in bu riskli ve ticari yönü olmayan projesini yayınlayarak çok ciddi bir müzik prodüktörlüğü dersi verdi ve sanatçıların sadece ticari ve iyi günlerinde değil özel denemeler ve riskli projelerinde de arkalarında olduğunun sinyallerini verdi. Hamit Ündaş bir yorumcudan çok bir müzisyen gibi şarkıları seslendirdi , müzisyenler babalar gibi şarkıları çaldılar ve ortaya kaliteli bir iş çıktı. Ticari yönü fazla yok belki ama kaliteli müzikten anlayanların mutlaka arşivlerine katması gereken bir albüm projesi. Kafelerde , arabalarda , hastanelerde kısacası umuma açık her yerde dinlenebilecek ayrıca bir terapi özelliği olan bu albüm için Nazan Öncel”i – Hamit Ündaş”ı ve Seyhan Müziği tebrik ediyorum.


Albümde Yer Alan Şarkılar :

1. Tuttum Bırakmam (Vokal: Nazan Öncal)
Söz: Nazan Öncel Beste: Hamit Ündaş

2. Ağlamaya Devam (Nazan Öncel ile Düet)
Söz: Nazan Öncel Beste: Hamit Ündaş

3. Ah Anam
Söz: Nazan Öncel Beste: Hamit Ündaş

4. Cehennem Çoçuğu
Söz & Müzik: Nazan Öncel

5. Sus
Söz: Nazan Öncel Beste: Hamit Ündaş

6. Neva (Akustik)
Beste: Hamit Ündaş

7. Ağlamaya Devam (Akustik)
Beste: Hamit Ündaş

8. Tuttum Bırakmam (Akustik)
Beste: Hamit Ündaş

9. Cehennem Çoçuğu (Akustik)
Beste: Nazan Öncel

10. Ah Anam (Akustik)
Beste: Hamit Ündaş

11. Sus (Akustik)
Beste: Hamit Ündaş




[LinkLeri GöreBilmek için Üye Olmalı Yada Giriş Yapmalısınız. KayıT için Tıklayınız]



Konu Nejat Levent tarafından (06-29 -2008 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir..
Nejat Levent isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Benzer Konular
Konu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lara Yadigar Album Tanitimi 2008 Nejat Levent Müzik Çeşitleri 0 07-26 -2008 02:49
4 yüz enerji Album Tanitimi Nejat Levent Serbest KonuLar 0 07-10 -2008 12:04
nazan öncel sözler piyanist__omer KORG 1 12-10 -2006 14:25
nazan öncel - aşkım baksana bana Nejat Levent Demo Bölümü 3 12-08 -2006 11:33
nazan öncel şarkısı emo kart ile remix aloha Demo Bölümü 13 10-26 -2006 11:52


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:23.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.