KORGKorg pa800 , Korg pa80 , korg Pa55 tr korg Pa60 korg i s 40 Korg i s 30 korg i s 50 / korg i3 korg i4 korg ix300 ve korg türkiye piyanist destek hattı (pa80 midi pa80 ritim)Pa1X Pro / Korg Pa1X korg pa500
korg pa80 ölmez arkdaslar cünkü bu hafta basima söyle bİr olay geldİ lokalİn bİrİnde pa55 İ olan bİr ardkasla tanistim adam cook İstemİş ama söyle temİz kullanan bİr 80 bulamamis bana satacagin zaman haber ver dedİ bende tamam kardes dedİm melomanİmüzİk var ankaranin korg bayİsİ ben uzun zamandir ugramyiroum 30 kİşİ su anda sira beklİyomus pa80 İçİn 2.el gelİrse dİye sİz aletİnİzİ sevİn ve hor kulanmayin yeter bence o alet cook güzel bİr alet değerİnİ bİlelİm herkse bol müzİklİ günler sİzler oldukca pa80 hİç bİr zaman ölmeyecek zaten alet damgasini vurdu pİyasaya halada devam edİyor bol kazancli ve müzİklİ İşler herses kolay gelsİn
pa80 olecek bi klavye olsa coktan almistim 800 veya 1x
niye kartimi sattim istanbul dan bos kart siparisi verdim ki?
su an hicbisekilde muzsyeni zor durumda birakmaz pa80, hic geride degil aksine abileriyle yarisiyo dugunlerde derneklerde.
yeterli yorum yapılmış bence.. olayı biraz daha teknik inceleyelim..
ben bir pa55 kullanıcısıyım. yamaha da kullandım. ve de pa80 gibi bir klavye için bu tip yorumlar yapılması doğru değil. kesinlile ölmeyecektir.
korg pa 800'ü çıkararak kendini aştı. ama kardeşi pa80 şu an zaten piyasadaki neredeyse tüm klavyelerden üstün. malzeme kalitesi istiyorsanız gem alın ketron alın arkadaşlar. ama kullanışlı ve tatmin eden bir cihaz için korg ker zaman daha ileridedir... simdi gelin korg neden daha ilerde buna bakalım...
1. opos (objective operating system) : yani çok yönlü ve layer (katman) lardan oluşan kullanıcı dostu işletim sistemi orgu çok basit ve kullanışlı yapıyor.
2. korg wave rom larındaki sesler hem kendi teknolojisinden hem de bir çok diğer firaların teknolojisinden örnekler içeriyor. dolayısıyla çok optimal bir sentez.
3. kroslar.: neredeyse hiçbir aranjör klavyede kroslarda bu sertliği duyamazsınız.
4. nevale bolluğu. bir cihazı meşhur eden en önemli şey onu herkesin kullanmasıdır.
bu (bence en önemli) 4 konu pa80 in piyasadan daha uzun süre silinmeyeceğinin işaretidir bence...
arkadaşlar bu bi takım oyunu! optimal özelliklre ancak tüm koşullarınız uygun ise ulaşırsınız. şimdi insanlar pa80 den sıkılmış bilmeden etmeden x firmasının yeni çıkardığı klavyeye saldırıyorlar. bi tane dinleyen yok. bi tane bilen yok... evet çok çok sağlam bi klavye olabilir.pa1x,gem wk gibi... veya teknolojik açıdan çok ileride olabilirsiniz.(tyros gibi) veya canavar gibi sample alanınız olabilir. hiçbiri tek başına önemli değildir. dahası pa serisi tek başına kazanılmış bir başarı değildir. bir takım başarısıdır.
konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşların yaptığı yorumlara gerçekten çok üzülüyorum. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. korg hiç bir zaman en iyisi en süperi olmak zorunda değildir. ama en optimumu ve en yaygın olanıdır. ve de en çok kabul görenidir. yamahanın rolandın çok daha kaliteli ses aletleri vardır. daha iyi aranjör klavyeleri de olabilir zamanla.. ama bu bir sentez ve optimizasyon işidir. bir takım oyunudur. bunu bu bağlamda özellikle belirtmek istedim.
saygılar..
özer..
Edited by - ozer_kesgin Tarih: 15/08/2007 09:43:17
pa 80 hala piyasası yüksek ve sıfırı çok aranan bir alet pa 800 ve 1x pa 80 'den en sütün farkı sound farkı soundlar biraz daha güzel pa 80'den onun haricinde hiç bi geride kalan yanı yok hala 800 ve 1x 'e kafa tutabilecek kapasitede bi alet yani şunu diyebilirimki elimde şuanda pa 800 olmasada eski pa 80 nim olsa hiç bişe kaybetmem üzülmem sadece kartlı olduğu için pişman olurum )))
~~kendimi sözlerimle ifade edemesem de çald???m melodiler hep beni anlat?r~~