Konuya cevap cer

Cevap: Yeni Org Alacak Olanlara KORG Hikayem..

Bence hangi klavye iyi meselesi pek anlamlı gelmiyor. Çünkü fiyatına göre çok farklılıkları var. Ancak  yöresel müzik yapmak isteyen için en belirleyici faktör, hangi markaya modele daha çok çalışma yaptığı ile alakalı...pa80 nin kartı olmasa, pa800 ün usb si olması ne kadar tatmin eder. birisi 16 mb sample diğeri 256 mb...ya da çıkan sesi karşılaştırmak ne kadar doğru, bir klavye 1500 Tl bi başkası 4000 TL vs vs...dışarıdan sample alamayıpta çok güzel çalışmalar yapaılanlar da var irde şu var  (Türkiyede sample örneklemesi yapılacak kaç çeşit enstrüman var ki sürekli dışarıdan sample yüklemeye gerek duyulsun...Mevcut sample ları bile işlemek başka marifet ve süper sonuçlar çıkıyo ortaya) Ketron,Yamaha, Roland, Dante...fiyatına göre hepsi güzel bir yarış içinde..Böyle olmasa zaten çeşit olmaz, zenginlik olmaz. herkes korg çalsa üzerine çalışsa kulaklar aynı sound u dinlemekten bıkar...Her bağlamanın, gitarın tınısı nasıl farklıysa, elektronikte olsa klavyelerde de benzer olduğunu düşünüyorum... Ha bu işi profesyonelce yapan, bu işten para kazanan müzisyenler zaten ihtiyaç-fiyat dengesine göre tercihlerini yapıyor ve genelde gidip sıfırını alıyorlar (arıza,tamir vs ile uğraşamayacakları için).

Bu yazdıklarım zaten bilindik ve genel kabul görmüş düşünceler ama nacizane fikrim şudur: Benim gibi hobi amaçlı yada yeni yeni başlayanlar için en ideali temiz 2. el alıp denemek , seni tatmin etmiyorsa diğerini almak. nasılsa 2.el olunca alım satımda zarar edilmiyor. Tabi almadan denemek iyi ama böyle bir fırsatı kaç müzik marketi verir... O marka şu marka derken en sonunda da görüyorsunki zaten hepsi müzik yapmak için belirli bi seviyenin üzerinde zaten.  bundan sonra marifet parmaklara ya da kendine has ritim yapmak, ses düzenleyebilmek...bunu yapamadıkça hangisi daha iyi diye hep bi arayış içinde bulunacağız malesef :))

Geri