Konuya cevap cer

Cevap: YAMAHA PSR A3000 Tuş Takımı Hk.

Yamaha'nın bu fiyatlardaki cihazlarından almayı artık hiç düşünmüyorum ama ileride neden olmasın. Ancak şunu belirtmeliyim:

Yamaha'nın ritimleri yumuşaktır. Düğünde filan kullanacak adamın iki kez düşünmesi gerekir. Fakat çok güzel bir artısı var bunun. Ritimdeki hiçbir ses bir diğerini kolay kolay perdelemez. Bu sebeple konser, canlı müzik vs. olunca harika bir performans alırsınız. En kötü yanı ayarları kaydettiğimiz 8 tuşun olmasıydı bence. Ritmin altına kaydediliyor KORG'da. Bence bu sistem daha iyi. Yamaha da bunu yapacaktır zamanla.

Tuşesine gelince çok kaliteli değildir fakat benim gibi elleri hafif kişiler için çok iyi. Hatta tuş boyutları bile farklı gibi geliyor bana diğer orglara göre. Yumuşacık tuşlarda çalmayı seviyorum. Çok kaliteli olmasa da sizi üzmez. Hatta o tuşlar sayesinde bazen kendi çaldığınıza bile inanamayacaksınız. Bir keresinde başıma gelmişti. Düğünde A1000tr kullanıyordum. Çok kuvvetli olmasa da o kadar akıcı ve tatlı bir ses vardı ki dersin bunlar MP3 açmış. Bunu çalan ben miyim gibi bir şaşkınlık yaşayıp parmaklarımı tuşlardan hafifçe çektim. Sonra tabii toparlayana kadar birkaç nota yanlış bastım.

Geleyim cihazın bence en önemli özelliğine:

Bilgisayara bağlayınca hoparlörden ne duyuyorsanız o sesin bire bir aynısını alıyorsunuz. Şu an pa800 kullanıyorum ama bizim cihazda ne yazık ki bu kusur var. Herkes davulları yumuşatırken ben davulları kısıp akompanyayı yükseltmeye çalışıyorum. Düzenlediğim ritimlere de "compressor" efekti uyguluyorum.

Geri