Konuya cevap cer

Cevap: YAMAHA PSR A3000 Tuş Takımı Hk.

Merhaba Değerli Arkadaşlar.

Güzel ve şeffaf yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Müzik yaparken sadece kulağa değil aynı zamanda fiziksel dokunuşlardan da haz duymak gerekir. Tuş hassasiyetin müzik kalitesine dolaylı etkisi vardır. Parmakların tepkisine, tuşların ağırlığı ve itme güç oranı ile kontrol mekanizmasını daha dengeli sağlar. Bu etki gücü fiziksel olarak kullanırken haz duygusuna dönüşür. Bu sebepten, tuşların hassasiyeti ve itme gücü zayıf olan klavyelerden uzak dururum, zevk vermez. Ne yazık ki, maliyeti düşürmek adına mekanik sistemlerin zayıflatılarak sadece ses ve ritim kalitesi artmasıyla birlikte profesyonel klavye kullanıcılarını ne kadar tatmin edebilir, ne kadar alışılabilir?  

İzlediğim Yamaha PSR A3000 videolarda, aynı kategoride olan klavyelere göre ritim kalitesi biraz geride olmasına rağmen özellikle sesler oldukça kulağıma iyi geldi, süper. Yukarıda arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi tuş kalitesi PSR A1000 modeline göre daha iyi ise, asgari düzeyde bu org alınabilir kanaatindeyim. Bunu test ve inceleme sonunda karar vereceğim, bakalım tuşlar ne kadar tatmin edici olacaktır?  Eğer, tuşlar çocuk oyuncağı gibi ise inanın çok…… ama….çok yazık!!!

26 yıldır Yamahanın eski bir model org kullandım ve bu cihazın tuş takımından hep haz duydum. Yeni nesil klavyeciler, bu zevki ancak pahalı cihazlarda hissedeceklerdir.

Konu hakkında görüş ve önerilerinizi belirtiniz. Herkese saygı ve sevgilerimle, iyi çalışmalar dilerim.

Gültekin

Geri