Cevap: Tsm ve thm için org tercihi
Değerli Arkadaşlar;
Tavsiye edilen org özellikleri içinde, bir şarkıda değişik ritimleri olan ve bu ritimler arasında hiç kesinti olmadan geçişini sağlayan (bir tuşla) bir org olup olmadığı hususunda bana hatırlatmada bulunan değerli Forum arkadaşımız, üyemiz sayın Polatoğluna buradan kendilerine ayrıca teşekkür ederim. Trakya müzikte bu konuda yaptığım araştırmada, daha önceden benzer konuyu işleyen üyemiz sayın Yıldırım Şahin'e de ayrıca teşekkür ederim. Kendileri bu konuda yaptığı açıklamadan bir alıntı olarak veriyorum:
Trakya Müzik üyemiz sayın Yıldırım Şahinden Alıntı:
Sezonun yavaşlamasından dolayı dün gece BK-5 OR'yi biraz kurcalama fırsatı buldum ve bu küçük devin çok güzel bir özelliğini keşfettim. Bir ritmin varsiyonlarını dilediğiniz gibi değiştirme inkanınız var. Mesela kendinize bir ritim seçiyorsunuz diyelimki 4/4 ritim seçtiniz bu ritmin ikinci varsiyonunu 5/8, üçüncü varsiyonunu 7/8, ve dördüncü varsiyonunu 6/8 yapabilirsiniz. Bununlada kalmayıp her varsiyonu major ayrı, minör ayrı ve 7li ayrı ritimler olarakta yapabilirsiniz. İsterseniz intro fill ve end. leride dilediğiniz gibi kopyalama yöntemi ile değiştirme imkanınız var. Bunları ritim composer menüsünden track edit i seçerek kopyalama yöntemi ile gerçekleştirebilirsiniz. Bilgilerinize..
Sayın Yıldırım Şahin'in yorumlarına katılanların Roland BK-5 OR özelliklerine benzer rolandın diğer modellerin bazılarında da var olduğunu, ayrıca Roland dışında diğer marka orglarda da var olduğunu söyleyenler vardır. O yorumda bulunanlar bu konuda en iyileri Roland BK-5 OR olduğunu ifade etmektedirler.
Değerli Arkadaşlar; TSM ve THM org tavsiyesi ile ritim geçişleri konuları hakkında tecrübeye sahip olan arkadaşlarımızın yorum yapmaya ve org tavsiyesinde bulunmaya devam etmelerini özellikle rica ederim. Tekrar görüşmek üzere...