Konuya cevap cer

Cevap: Tsm ve thm için org tercihi

Sayın Polatoğlu

İlginize tekrar teşekkür ederim.

Evet. Ritim geçişlerinden bahsediyorum.Fakat ilginç olan sizin söyleminiz olan; "buna benim ihtiyacım yok" demeniz, yoksa bu işi çok profesyonelce başka türlü yapıyorum olarak mı anlayalım. Doğrusu çok şaşırdım.Bir gün gelir sizin de bu tür şarkıları icra etmeye ihtiyaç duyacaksınız. İster TSM, ister THM müzik olsun. Bir şarkı içinde birden fazla ritimle çalınabilecek yüzlerce hatta binlerce böyle notalar vardır. Bunların arasında çok popüler olan şarkılar da vardır. Bir gün gelir bu şarkıları ister meraktan ister bir istek karşısında çalmaya karşı karşıya kalırsanız o zaman ne yaparsınız ya da nasıl yapıyorsunuz diyelim? Doğrusu ben, ihtiyaç duymamanıza çok şaşırıyorum. Kullandığınız orgda ritimler arası anlık geçiş özelliği yoksa bu işi nasıl başardığınız konusunda pratik bir çözümünüz var ise lütfen paylaşmaktan çekinmeyiniz.

TSM ve THM org tavsiyesi bulunulurken ritim geçiş hareket özelliklerin olması, icrada orijinalliğin sağlanması bakımından aslında çok fayda vardır. Bir şarkı içinde değişik ritim geçişlerini anlık hızla (bir tuşla) sağlayan bir org modeli var ise belirtiniz. Özellikle o org üzerinde daha çok duralım. Aksi halde, bu tür şarkı ritimler karşısında nasıl bir çözüm yolu bulduklarını anlatabilecek bir arkadaşımız bir açıklama yaparlarsa hepimiz mutluluk duyarız. Tekrar görüşmek üzere, saygı ve sevgilerimle...

Geri