Konuya cevap cer

Cevap: Tsm ve thm için org tercihi

Sayın piyanistali3460

Bahsettiğin orgları kullanmadım.Benim kullanıp da eskittiğim, ne ritim ne de ses olarak beni hiç tatmin etmeyen 90'lı yılların Yamaha'nın eski modeli DSR 1000 kullanıyorum. O da arızalı. Şimdi kullanılamaz durumda.

Özellikle TSM ağırlıklı olarak THM müziği de çok seviyorum. Notaları biliyorum.Eski orglar ile icra etmek artık çok zor ve çekilmiyor, tatmin etmiyor.

Korg Pa80 veya PaX1'de merak ettiğim bir özellik olup olmadığını öğrenmek isterim. İşte bu özellik varsa ancak benim için bir yerde profesyonel org modeli olabilir?

Tavsiyede bulunduğunuz Korg Pa80 veya PaX1'de ritimler arası geçiş özellikleri yapılabiliyor mu? Örneğin; Bazı nota eserlerinde  iki, üç veya daha fazla ritimle bestelenmiş eserler vardır. Örneğin 8/8 ile başlayan bir nota, eserin ortalarında 3/4'lük ritimle, daha sonra da 10/8'lik nota ile devam eder ve 8/8 ile bittiğini var sayalım. Böyle bir eseri icra ederken, ritimden ritime hiç duraklamadan/ara vermeden bu org modellerinde ani geçiş özelliği var mıdır? Yorumunuz nedir?

Geri