Şu türkünün ritmi ne acep?

İyiki Doğdunuz :)

tellisaz

Süper Üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa900,bağlama
Eskiden Bedia Akartürk söylerdi.Bir an aklıma geldi geçtim pa800 ün başına ama bir ritim uyduramadım gitti.9/8 lik gibi görünüyor ama değil

ey gül dalı gül dalı
oldum sana sevdalı......

kaşları senden
yaşmağı benden
git güzel güzel
küsmüşem senden

selamlar

Cevap: Şu türkünün ritmi ne acep?

abi eğer türkü buysa 9/8 tabiki ama kromatik biraz seri bu esere ondan belki olmuyo gibi gelmiştir.. kolay gelsin..
[ame="http://www.dailymotion.com/video/xbw37v_huseyin-turan-kaylary-senden-rastyy_music"]Hüseyin Turan Kaşları senden rastığı benden - Dailymotion videosu[/ame]

Bu Türkü 9/8 liktir.

Notası:
http://www.trtnotaarsivi.com/arsiv/thm/2001-3000/02288.gif

ya da
Ey Gül Dalı - Türkü Notası

Ayrıca her 9/8 lik uymayabilir.
9/8 lik ritimlerin varyasyonları vardır. Bu parça 2+3+2+2 şeklindedir. (Yani vuruşları 1,2 - 1,2,3 - 1,2 - 1,2)

Genelde klavyelerdeki kullanılan 9/8 lik ritimlerde aksak sonda olan ritimlerdir. (2+2+2+3 ya da 2+2+3+2)

Bundaki aksak ikinci kalıpta yani 2+3+2+2

Aşağıdaki resimden inceleyebilirsiniz.

PA800 ü olan arkadaşlarda varsa bu varyasyondaki 9/8 lik ritim, bu parçayı çalarsınız.

Ekli dosyalar

• eyguldali.JPG
    eyguldali.JPG
    152.3 KB · Görünümler: 177
Moderatör tarafında düzenlendi:

9/8'liktir 3+2+2+2 = 9/8 üçlüsü diğer bilindik trakya 9/8'liklerine nazaran terste yani ritmin başındadır. diğer deyimle aksak ölçü diğer bilindik 9/8 liklerde sonda olmasına rağmen bunda tam tersine baştadır. Saygılarımla,

teşekürler duyarlılığınız için arkadaşlar.9/8 lik olduğunu vuruşları sayarak bende çıkarmıştım ama vuruş kümelerini iyi oturtamamışım.evde zevkine çalınca böyle garip şeylerle uğraşıyorum işte.Hepinize selamlar saygılar sevgiler.

Böyle değişik varyasyonlu parçaları çalışmak güzel oluyor. Hep aynı şeyleri tekrar etmekten iyidir.

Değerli bilgiler için teşekkür ederim.