Cevap: sayın can başar hocam
merhaba,
evet çok doğru.bir mesele daha var ve bilmedikleriniz var.
bundan yıllar önce yeditepe üniversitesi desteğinde böyle bir projemiz vardı.
o dönemde yaygın olarak klavye üreticilerine gm protokolünü de kapsayan dream adındaki çipleri üreten altera firmasıyla temasa geçtim.uzun uğraşlar vermeme rağmen kesinlikle ilgilenmediler.telifler ve patentler de çok düşündürücü.ayrıca bu tip üretimler tek bir kişinin başarabileceği bir iş değil.
her firmanın argelerinde ortalama 20 mühendis çalışıyor.buna rağmen başarılı da olabiliyor başarısız da.
yine de fazla umutlandırmadan bir ön bilgi:
2012 yılında dijital piano üretmeyi düşünüyorum çünkü daha az karmaşık bir sisteme sahip olacak ve başarılı olursa klavye grubunu düşünebilirim.
şu an istesem de hiç bir aleti finanse edebilecek durumda değilim.bunun için ciddi bir maddi destek gerekiyor.nisan 2012 de bir arkadaşımla birlikte çalışmalara başlayacağız.
bununla birlikte iyi bir yatırımcı destek sözü verdi.yine de söylüyorum fazla umutlanmayın.
eğer günün birinde bu aletler piyasada yerini alacak duruma gelirse markasını hep beraber belirleriz.inşallah.
önemli bir not:
artık hiç kimse bundan sonra ilk türk orgunu ben yaptım diyemez.çünkü ilk orgu ülkemizde yapan 1980'lerin başında yüksek elektronik mühendisi sayın arif iyicil dir.
ancak,bu alet sadece 1 adet olarak kaldı ve parçaları şu an bende duruyor.kendisiyle tesadüfen dost olmuştuk ve o esnada o orgun parçalarını bana hediye etmişti.