Herkese merhaba..
"Juno series"i görünce ben de birkaç şey yazayım dedim.
Yılbaşında sıfır "Roland Juno Di" aldım.İşlerimin yoğunluğundan pek zaman ayıramadım;ancak yorum yapacak kadar da kullandım.Malzeme kalitesinden başlayacak olursak,"Juno stage"in kalitesinde diyebilirim.Diyebilirim dememin sebebi Tuşe farkının bariz olması.Bu husus dışında,kalite olarak bir fark yok.Tuşesi kötü mü peki?Ben beğendim.Bu klavyeyi almadan önce neredeyse "Yamaha MM6" alıyordum.Son anda bu "synthesizer"in tanıtımını görünce "Juno Di"yi almaya karar verdim.Bu kararı vermemde iki önemli unsur var.Bunlar,öncelikle ses bankası Juno Di de çok daha geniş.Benim öncelikli aradığım şey piyano tonlarıydı.Şimdi gayet memnunum.İkinci unsur ise ,"Juno Di"ye mikrofon , mp3 player gibi unsurların bağlanabilmesi oldu.Şöyle söyleyeyim:Mp3 ü klavyede(USB aracılığıyla yada EXT INPUT bağlantısıyla) çaldığınızda sadece tek bir tuşla vokalleri devre dışı bırakabiliyorsunuz.
Sahne performansını olumlu etkileyecek şu unsurlardan bahsedeyim.Favori ses bankaları oluşturulabiliyor.Ayrıca ses geçişlerini gayet seri yapmaya imkân sağlayan yuvarlak bir düğmeye sahip;bu düğmeyi yuvarlayarak herhangi bir butona basmadan sesler arasında hızlı geçişler yapılabiliyor.
Klavye, "Mobile synthesizer with song player" olarak tanımlanıyor.Oldukça da hafif; 5,2 Kg.
Karıştırdıkça birçok şeyin keşfedileceği ,giriş seviyesi olmasına rağmen müthiş geniş bir ses bankasına sahip,kullanışlı bir synth istiyorsanız bence şu dönemde alınacak en iyi klavye "Roland Juno Di"dır.(Ayrıca ,"Juno editör" yazılımı ile gelen bu klavye, bilgisayar ortamında yeniden editlediğiniz yeni sesler ile daha da işlevsel bir hale gelmekte.Bir özeleştiri yapacak olursam:daha bu yazılımı kullanma fırsatım(işlerim dolayısıyla) olmadı.)
Arkadaşlar benden şimdilik bu kadar. Herkese iyi günler diliyorum.