Global
Soru
Audio giriş lerine nasıl efekt verebilirim?
Cevap
Global moduna geçin,> Pages 14 ("AudioIn Cfg") de bulunan parametreleri kullanarak Input 1/2 :1/2Int.FX yapın. Bu yaptığınız ayarın kalıcı olmasını isterseniz : Write >Ekrandan Global yazısnı seçin >Enter tuşuna iki kere basın.
Disk
Soru
Tritondan Korg pa ya dosya transferi edebilirmiyim?
Cevap
Evet,Ama boş temiz formatlı RAM Flash kartınız olmak kaydıyla .PCG (Programs), .KMP (Multisamples) ve .KSF (Samples) dosyalarınızı Tritondan Import edebilirsiniz
Soru
Peki Trinityden Korg pa ya dosya transferi edebilirmiyim?
Cevap
Evet bunuda yapabilirsiniz ama dediğimiz gibi, Boş formatlı RAM Flash kartınız olmalı..
Soru
İşletim sistemini OS version 3.0 dan, 2.02 ye çevirdim.. Ama şu an Hardiski okumuyor.. Niye ? Noldu yaa?..
Cevap
Şayet Hardiskinizi 3.0 da formatlamışsanız FAT32 ye göre formatlanmıştır.. fakat OS 2.02 veya daha altları FAT16 kullanır ve bu yüzden hardiskinizi görmez....OS 3.0 ı yükleyin Hardiskinizi tanıyacaktır..Şayet 2.02 konusunda ısrarcıysaynız hardiskinizi yeni yüklemiş olduğunuz işletim sisteminde formatlamanız gerekecek
Soru
Diskim dolu değil , fakat şu an Klasör oluşturma, Kopyalama ,İsim değiştirme işlemi yapamıyorum.. Neler oluyor?
Cevap
Bu şu eski MS-DOS (TM) işletim sistemlerinin limitinden kaynaklanır. Root directory e ulaşıp dosyasayma limitini değiştirmeniz gerekecek.Dosyalarınızı başka bir yere kopyalayın Diskinizi formatlayın ve bu yedeklemiş olduğunuz dosyalarızı tekrar eski yerine kopyalayın.. Bazı dosyalarınızı ve Klasörlerinizi silin peşinden Yeni direktör oluşturun veya save işlemi vs vs yapın..
Soru
"123.SET", "456.SET" ve "789.SET" klasörleri neyin nesi?.. Ben böyle bişey yapmadım! .. Nerden geldi bunlar yaa?..
Cevap
Bu Klasörler Hardiskinizi taktıktan sonra otomatik olarak oluşur.. DIRECT HD Styles diye bişey duymadınızmı.. Duymadıysanız duyun ; Bu klasörler çok büyük olanak sağlıyacak size.. Ritmlerinizi (144 Direct HD Style ! + 96 User Style = 240 Ritm!) iyi değilmi?.. Bu klasörlerin içine kendi Ritmlerinizi koyma olanağı sağlıyor.. Fakat Bu klasörleri silemez, atamazsınız.. STY dosyalarızı silebilir isimlerini değiştirebilirsiniz
"!123.SET" Klasöründe Style 1,2,3 bank butonları bulunur,"!456.SET" Klasöründe Style 4,5,6 "789.SET" Klasöründede 7,8 ve 9 bank butonları bulunur ve bu bankları kullandığınızda otomatik olarak bu klasörlere yönlenir.
Direct HD Style kullanmak için Style Bölümündeki En solda bulunan butona hem alttaki ve hem üstündeki LED ler yanacak şekilde basın, 1 den 9 a kadar olan butonlara basark istediğiniz Direct HD bankındaki ritmi kullanın.