Orglar hakkında

İyiki Doğdunuz :)

Ali Nalbant

Süper Paylaşımcı
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA300 pa600 pa900 pa3x
Arkadaşlar tamir yaparken dikkatimi çekti yeni çıkan org modellerinde işçilik 0 birçok marka model orgları söktük genellikle picbend hoparlör ve tuş arızası şimdiye kadar işlemsel olarak bi arıza gelmedi marka modei belirtmiyorum ama inanın yazılımdan başka bir işçilik yok orgun kasasını açana kadar 50 tane vida söküyoruz orgu söküp 2 ye bölün kasanın tam ortasından tutup kaldırın kasa eğrilip bükülüyor içindeki kabloların kalitesizliğini hiç saymıyorum 0 çıkan bir cihazın 1senede 1000 euro düşmesi gayet normal çünkü sırf yazılıma para ödüyoruz 3500 tl cihazın fiyatı maliyeti 1000tl tutmaz

Cevap: Orglar hakkında

İşin işçilik tarafını robotlar makineler otomasyon sistemleri yaptığı için esas kafa patlatılan nokta yazılım diyebilir miyiz bu duruma.

Picbend mekanizmasının kabloları ipten farkı yok en basit örneği

Belli bir süre idare etsin kadarıyla yapıyorlar demekki. Yani bizim turk malı urunlerde bu gerçekten var ama yabancılar dada var demekki artık.

Zaten gerçek mana da org kalmadı. Herkes artık MP3 çalar orglara revaş eder oldu. Düğün salonlarına gidin %70 %80 ya leptap tan yada MP3 Board lı orglardan dayanıyorlar hazır müziği. Arkadaşlar sürekli şu org bitti bu org bitti diyor ya işte biten org değil, Müzisyenliktir. İnsanlar hala Fii tarihinde çıkan Woswosları modifiye edip bitti demeden binerken bizler 10 sene önce çıkmış aleti öldü de bitti maşşallah diyoruz :) Hele de şu ÇİN üretimi orgları açın içinde bir şey görmeye göz ister, kuru kasa, ne sağlam tuşeleri var ne kasası. neyse sizler orgları açmaya devam edin. Açın ki içimiz açılsın :)
Sonsuz sevgilerimle,

Video çekicem bakalım milyarlarca para verdiğiniz içinde ne var mekanizma olarak

a2000 ve pa600 gerçekten malzeme olarak çok dandik.. kullananlar yanlış anlamasın pa800 çokmu iyi? bahsettiğim orglara göre çok iyi ama korg i30 a bakınca pa800 de malzeme olarak kötü... piyasada yeni çıkan orglar ciddi anlamda kalitesiz, roland bk5 malzeme olarak a2000 ve pa600 den daha iyi

Teknoloji geliştikçe her gün piyasaya sürülen ürün, cihaz vs. modeli artıyor. Orglar için değil belki ama, genelde teknolojik ürünlerde müthiş bir sirkülasyon var. Buna bağlı olarak a'dan z'ye bütün elektronik cihazlarda gün geçtikçe özellik, kullanım kolaylığı, ram kapasitesi gb, bellek vs. sanal parameteler artmasına rağmen malzeme kalitesi düşmekte. Bi de millet olarak satın aldığımız bir şeyi ekonomik ömrünü tamamlamadan yenisi ile değiştiriyoruz. Kaç kişi cep telefonunu 5 sene kullanmıştır. Sizce üretici bu durumda ürün maliyetini artırır mı ?
Biraz genelledim ama... neyse :)

Beyler bende bir elektronik tasarımcı ve yazılımcı olarak yazmak istedim..
Teknoloji sürekli olarak gelişmekte ve doğal olarak küçülüp hafiflemekte aynı zamanda,ama bu kullandığınız cihazın basit yada kötü olduğu anlamına gelmiyor..
Yani gidipte maliyeti 100$ geçmeyen telefonlara 2000 üstü paralar verilirken burada cep telefonu ve pc gibi milyonlarca kişiye satılamayan klavyelere içinde hiç bir şey yok demek bence gereksiz..Sonuçta bu cihazlardan binlerce kişi evine ekmek götürüyor,üstelik sağlamlıktan kastınız nedir? Cihazı biraz daha özenli kullanırsanız hiç bir şey olmaz,sonuç olarak elektronik ve kul yapısı,istediği kadar sağlam olsun bozulacağı varsa bozulur..

Artık fiyatlar donanım olarak değilde arge ve yazılıma verilen emeğe karşılık biçiliyor..Bu cihazların tasarlanması yıllar alabiliyor..O yüzden verdiğiniz para bence ne çok ne az içiniz rahat olsun..

Birde cihazlara artık fazla hafif olmasın,kasası esnemesin ve dengelesin diye ağırlık bile koyuyorlar...Siz cihazınıza özen gösterirseniz oda sizi üzmez..

Bakın ben 2004 yılında PA80 aldım,cihazı aldığım gün tuşlar hariç heryerini streç film ile kapladım,hoparlörlere denk gelen yerlere bez koydum...İnanın bu halde 4 sene kullandım ve satmadan bir gün önce çıkardım hepsini..

Sizce alan insan ne kadar şanslı değilmi? Adanadan istanbula geldi cihazı gördü ve hemen abisini aradı..Abi dedi inanmazsın cihaz sıfırdan farksız dedi,pazarlık bile etmedi..İçim gitti ama yapacak şey yok öyle olması gerekiyordu..

Kısaca alete özen gösterin,hem kullanırken hemde satarken oda eminimki sizi üzmez..Yoksa kasası dandikmiş,hafifmiş,içinde bişey yokmuş v.s çok önemli değil..Ha çokda kötü olmamalı tabi,tuşlar sağlam ve ağır basmalı,o kadar kötüsünüde zaten Korgu bilmem ama Roland yapmaz..

Eğer siz klavyeyi şu "bu adam kafayı yemiş" videosundaki gibi kullanırsanız tabiki size bişey dayanmaz..Hadi kalın sağlıcakla,ammada yazmışım yahu neyse..

Pitch bendle öyle araba vitesi gibi oynarsanız tabiki bozulur butonlara,ekrana ve tuşlara yumruk atar gibi basarsanız onlarda bozulur içine göçer vs zaten aldığınız sıfır ürün iki yıl garantili en ufak bir arızasında hemen ücretsiz halloluyor iki yıl sonundada orgunuza düzenli bakım yaptırıp onunda sonuçta bir kul yapımı olduğunu düşünüp birazdaha nazik davranırsanız hiç bişey olmaz neden sürekli orgları kötülüyorsunuz anlamadım 10 yıllık eski aletlerle kıyaslıyorsunuz adamlar napsınlar daha dünya kadar seçenek var napacaksınız içindeki kabloyu inciği boncuğu pa600 çıkardılar onada içinde bişey yok dandik malzemesi kötü falan gibi kelimeler kullanıldı napacan orgu duvardan duvara vurup öylemi çalacan adamlar 96 mb ram dev gibi ekran usb mp3 çalma sample hepsini vermiş sana bırakın kötülemeyi şu orgları arkadaşlar ..... saygılar....