Org Güncelleştirmeleri

İyiki Doğdunuz :)

DreamSongs

**Müzik**
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha,Roland,Epiphone Gitar
Sitemizde org güncelemeriyle ilgili görüşler var..Bazı görüşler açıkcası tüylerimi diken diken ediyor resmen dumur oluyorum..Bu konuda düşüncelerimi okumak isteyen olursa buyrun.....

Müziğe çok ufakken başladım bu işten para kazanmaya ise 12-13 yıl oldu..Düğün yaptım,özel geceler,protokol yemekleri ....Hatırı sayılır nitelikteki ilk orgum Roland G-1000 di..Müzik mağazalarına gidip parasıyla hazır ritm ve parça aldığım günleri bilirim..Orga teknik anlamda hakim olmaya başladıktan sonra ise "niçin başkalarının yaptıklarıyla yetiniyorum" dedim..Bu aldığım ritm ve parçalar sadece transpozesi değiştirilerek herkesin aynı kullandığı şeylerdi..Sonra kendi parçalarımı ritmlerimi yazmaya başladım..Ayrıca mizacımdan olsa gerek bu işten ayrıca keyif alıyordum..Programın başlamasına sayılı dakikalar kalmışken ucu ucuna parçayı yada ritmi bitirip o heyecanla programa başladığımı bilirim..Vaktimin çoğunu bu işe harcadım ama sonuçta hem müzik kariyerim hemde müzik tecrübem adına çok gelişme kaydettim bu tecrübe beni şu andaki asıl işim olan ses teknolojileri konusunda hatırı sayılır bir yere getirdi..Müzikten tabiki kopmadım evde kurduğum Home Studio'da kendi keyfime göre müzikler üretiyorum dışarıdaki işlere vaktim olduğunca gidiyorum..

Asıl söylemek istediğim bazı arkadaşlar zaten az sayıda olan arkadaşlarımızın emekleri konusunda kırıcı olmaktalar..Bu arkadaşlarımızın ne şartlarda org ritm güncellemeleri yaptığı ortada..Beğenmemek durumundalar ise başvuracakları yol : "bknz.üstteki paragraf"..Günümüz bilişim çağı bir işe tutunup emekli olana kadar o işi yapma devri bitti artık..İnsanlar en azından mevcut konumlarını korumak istiyorlarsa yaptıkları iş konusunda kendilerini geliştirmek durumundalar eğer tersi durumdalar ise beklentileriyle yaşamak zorundalar.."Biz işimizden gücümüzden vakit bulamıyoruz,ritm yazamıyoruz" diyebilirsiniz..Herkes ritm yazmalı demiyorum tabiki bu durumda olan arkadaşlarımız var ama en azından hadlerini biliyorlar elindekilerle yetiniyorlar ve emeklere son derece saygılılar o arkadaşlarımızada saygım sonsuz..Bu konuda şikayetçi olan arkadaşlar : başkalarının yaptıklarını polemik konusu yaparak konumunuzu ortaya koyarsınız ancak..Yapabiliyorsanız buyrun yapın yapamıyorsanız sessiz kalın...

Herkese bol kazançlar,hayırlı Ramazanlar..

Cevap: Org Güncelleştirmeleri

Görüşlerinize katılıyorum. Bende mesela çok iyi ritim yazamam. Hatta eskiden hiç yapamam diye endişelerim vardı ama bunuda yavaş yavaş öreniyoruz. Birde ben yaptığım ritimlerimi pek beğenmem. Gerçekten çokmu kötü yapıyorum yada benmi öyle zannediyorum onuda bilmiyorum. Yani çok daha iyisini yapmak istiyorum. Sizinde dediğiniz gibi bir işin ucundan tutup onu ilerletmek ama süreklide ona bağlı kalmamak lazım. Sonuçta hayat şartları belli. Bu arada ritim yazıp sitelerimizde yayınlayan ve paylaşan tüm abilerimizin emeklerine sonsuz saygı duyuyorum. Bir işi kendin yapamayıp başkalarınında yaptığını beğenmemek en kolay şeydir. Bu anlamda hepimizin aslında yaptığıyla ve yapabildiğiyle uraşıp başkalarınında yaptığına saygı duyması en çıkar yoldur heralde. Bu arada aslında ben müzik konusunda çok da tecrübeli sayılmam. 20 yaşımdayım ve 8 yıldır klavye çalıyorum. Ama her geçen gün bu işten öğrendiğim bişeyler var. Buda bu işin büyüklüğünü ve güzeeliğini gösterir. Kolay gelsin. Paylaşım için teşekkürler.