Or 700 için lütfen okuyun...

jembeycem

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha a2000 v2 plus-korg 3x pro
Yarın sıfır or 700 v2 plus alıyorum ve bilmediklerim var
1.cihazın içinde userde yüklü varmıdır yani içindeki ritimelrden başka yoksa direk eve getirip usb alıp setleri yüklücekmiyim.
2.usb nasıl bi usb almak lazım.
3.or 700 lerde hafıza durumu hep aynı dimi yani pa 800 deki gibi rem az yada çok çoğalıyormu snrdan içindeki yetiyordur dimi usb den çalıyorsun çünkü
4.usb nin içne ritimeri direk atınca okuyormuş ve nasıl yüklüyorsun nasıl giriyorsun içine sıfır alıcağım için bilmem gerekenler nedir....

Cevap: Or 700 için lütfen okuyun...

Değerli arkadaşım bildiklerimi söyleyeyim.
1. User da ritim olmaz. Sen istediklerini yüklersin. Nasıl mı ? Kopyala yapıştır. Bu kadar basit. Kendi ritimleri zaten özenle hazırlanmış her tür ritim var.

2. Ben HP marka 2 GB USB kullanıyorum. Gayet memnunum.

3. Hafızaya gelince zaten USER dan kullanmana gerek yok. Bildiğim kadarıyla OR700 4 GB ye kadar USB belleği destekliyor. Bu da binlerce ritim ses midi vs... demek. Yeter de artar bile.

4. Aynı bilgisayardaki klasör mantığı ile çalışıyor. Klasör oluştur ve içine kopyala.
Mesela Türkçe karakter kullanmadan bir klasör oluştur USB de, kendi ses ritim ve reglerini seçip kendi setini oluşturup bu klasöre kopyala. Klavyene tak ve direk çalıştır. Ritmin birini sevmedin mi, onu sil yerine başka ritim kopyala.
Diyelim ki düğün için ayrı TSM için ayrı THM için ayrı setler istiyorsun.
dugunset, TSMset, THMset gibi klasörler oluştur. İçine dilediğin ritim, reg, ses, multipad vb. kopyala. Klavyene USB yi tak. İstediğin klasöre gir, ve regi seç, ya da ritmi seç ya da sesi seç, Bu kadar basit.

hım çok teşekkür ederim

Merhabalar.. Ben 19 mayısta aldım, kaça dersen tünel'de bi yere sordum 1250 € dedi ama 1150 €'ya bırakabilirmiş. 2 yıl garantili ve 0 dı. Almadım oradan tabiki.. sonra galata kulesinin yukarısında utar müzik diye bir yer var. youtube'de video koymuşlar, zurna sesi falan çok gerçekçiydi.. oraya gittim. 1250 €'dan 1171 € ya kadar bi pazarlık yaptım ve aldım. Haa neden ilkini almadın dersen; ilki sadece or700 v2+ modelini veriyordu. son uğradığım yer ise or700 v2+ modeli ve yaklaşık 3gb kadar or700'le alakalı yeni yazılmış midi, ritim, pad, ve klavye (edi zurna, elektro vs.. vs..) sesleri ritim yazmayla alakalı video vs. vardı. nette ritim için fazla dolaşmıyorum anlıycan..

sorularına gelince..
1. USER'de ritim yok. zaten hafıza o kadar çok değil yani kopyala yapıştır bi yere kadar.. Bütün iş USB'ye düşüyor.. Kendi PRESET bölümünde kendi hazır ritimler dolu..

2. Ben ufak ve pratik diye:
4 GB SANDİSK MICRO SD TECHSMART KART OKUYUCU GittiGidiyor'da 57077723
aldım. tavsiye ederim. ufak olduğu için orgdan çıkarmıyorum.

3. USB olduğu için yer sıkıntın yok. Floppy disk bu modelde yok. Ne kadar USB o kadar ritm..

4. Ben birkaç kişi ile program yapıyorum mesela. Her çalıştığım kişinin müzik tarzları ve sesleri farklı. Bende bu kişiler için İRFANCA Arkadaşım gibi ayrı ayrı klasörlere ritim ve seslerimi depoladım. Yerine göre kullanıyorum.. Zaten İRFANCA Arkadaşım olayı anlatmış...

Bu arada örnek videoyu: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=elWIXDAxdW8]YAMAHA OR 700 PULUS EDİ ZURNA - YouTube[/ame]
izlemeni öneririm.. sesler hakkında bu sana yardımcı olacaktır.

userde olmaz kendin yükleyecen orgun üzerinde ARABIC KHALIGI IRANIAN TURKİSH Tuşları var bunlarda zaten yıgınla ritimler var ama istersen yükleyebilirsin kendine ayrı bir user olusturabilirsin. ama user hafızası çok ritim almıyor. usbden ritim açabiliyorsun usere bile gerek kalmıyor. klasör aç flasın içine istedigim ritimleri aç

ufak usbler var tırnak kadar. bunlardan alırsan hem unutma durumun olmaz hemde dedigim gibi klasör açtıgın zaman bütün istedigin ritimler orada olacak unutursan orgun üzerinkilerle yetin ki yetiyor.

yükleme orgu alınca anlatırım şimdi anlatsam org olmadıgı için tekrar okumak zorunda kalıcaksın sonunda karar verdin :)

bence sıfır almana gerek yok satarken zarar ediceksin 2.elleride temiz saglam orglar oldugu için tamir için gideni çok çok az görürsün ki ben suana kadar görmedim çevremde :)

peki şimdi kalvyeyi adlım eve gitrdi içindeki ritimerle pek bişey olmaz sanırım ama ben usere ritim atmak istiyorum nerden indircem ve usere ritim atmak için yani yada ne bilim anlayamadım flas bellek tekini hemen nasıl görüyor orda ezberlemk zor değilmi ritimelrin yerini

userde olmaz kendin yükleyecen orgun üzerinde ARABIC KHALIGI IRANIAN TURKİSH Tuşları var bunlarda zaten yıgınla ritimler var ama istersen yükleyebilirsin kendine ayrı bir user olusturabilirsin. ama user hafızası çok ritim almıyor. usbden ritim açabiliyorsun usere bile gerek kalmıyor. klasör aç flasın içine istedigim ritimleri aç

ufak usbler var tırnak kadar. bunlardan alırsan hem unutma durumun olmaz hemde dedigim gibi klasör açtıgın zaman bütün istedigin ritimler orada olacak unutursan orgun üzerinkilerle yetin ki yetiyor.

yükleme orgu alınca anlatırım şimdi anlatsam org olmadıgı için tekrar okumak zorunda kalıcaksın sonunda karar verdin :)

bence sıfır almana gerek yok satarken zarar ediceksin 2.elleride temiz saglam orglar oldugu için tamir için gideni çok çok az görürsün ki ben suana kadar görmedim çevremde :)

öle ama iyi birisiyle anlaştım adıma faturalı olucak ve ben pa 55 tr yi vericem üstüne 500 tl vericem ama 6 taksitle 500 tl vericem yani:D

peki şimdi kalvyeyi adlım eve gitrdi içindeki ritimerle pek bişey olmaz sanırım ama ben usere ritim atmak istiyorum nerden indircem ve usere ritim atmak için yani yada ne bilim anlayamadım flas bellek tekini hemen nasıl görüyor orda ezberlemk zor değilmi ritimelrin yerini

içindeki ritimlerle bir şey olmaz mı?
Olmaz mı arkadaşım o ritimler v2 plusta yeniden düzenlendi ve oldukça kaliteli ritimler. Amatörler tarafından yapılmadı, işinin erbabı olan profesyoneller tarafından yapıldı. "Nokta atışı gibi" yerine cuk oturan ritimler.

Nereden indircem demişsin, bununla ilgili başka bir konu açmışsın ve bende o açtığın konuya linkini ekledim. İndir...

"Flash bellektekini hemen nasıl görüyor?" diye bir soru sormuşsun biraz garip bir soru.
Klavyedeki ritmi nasıl görüyorsa USB dekini de öyle görüyor.

tuaf sorular oalbilr ama cvplarınız güzel:) bakın beni az çok tanıyan var bu sitede ben roland e 16 tr ile ün yapmıştım ama sonra korg pa 55 tr m oldu yani çok iyi çalarım belki ama teknik bilgim yok sülalenin tek müzisyeniyim.sora sora öreniyorum yani.

tuaf sorular oalbilr ama cvplarınız güzel:) bakın beni az çok tanıyan var bu sitede ben roland e 16 tr ile ün yapmıştım ama sonra korg pa 55 tr m oldu yani çok iyi çalarım belki ama teknik bilgim yok sülalenin tek müzisyeniyim.sora sora öreniyorum yani.

Haklısındır canım kardeşim. Ben tuhaf soru derken; "hani bilgisayar kullanıyorsan mantık aynı, pek bir farklılığı yok, bilirsin mutlaka..." anlamında kullandım. Yanlış anladıysan özür dilerim... Kopyala yapıştır mantığı. USB ye gir. dosyayı seç içine gir. ritm,ses,reg ne istiyorsan seç tamamdır.
Bigisayara USB yi taktıktan sonra ne yapıyorsan aynısı. mesela USB den bir mp3 çaldırcan, ne yaparsın?
1. USB yi bilgisayara takarsın.
2. Bilgisayarımdan USB nin içine girersin.
3. mp3 dosyasını seçersin ve tamamdır.

Bu da aynı.
1. USB yi klavyeye takarsın.
2. USER'in hemen sağında USB sekmesi var seçersin.
3. Ritim,ses,reg ne hangisinde isen o görünür zaten. Seçersin ve tamamdır.

Çooooooooook basit ve pratik.

:) :) :) :) :) :) :) :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu alana bir cevap yazın...