korg pa900 yamaha s950 saund farkları video

İyiki Doğdunuz :)

YİLDİRAYYİLMAZ

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800
benim fikrim s950 derim...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=hhWT-D8uYts]Korg PA900 VS Yamaha S950 Keyboard Demo - YouTube[/ame]

Cevap: korg pa900 yamaha s950 saund farkları video

Bence ses kartı tyros la aynı olan s 950 hem ses hem saund hemde kalite olarak pa 900 den çok üstün . Pa 900 ün görünümü bile insana 2. sınıf klavye hissi veriyor.

Yamaha malzemede kaliteli olabilir. Ancak edindiğim kendimce tecrübelerim sonucu Korg derim ben. Korgu tamamen kişiselleştirebiliyorsun ama yamaha sana ne verirse onunla idare etmek zorunda kalıyorsun. Saund kalitesini bilemem ama aşırı bariz farklar olduğunu çok sanmam. Olsa bile sadece bu iki orgu elinde olan bunu fark eder. Program yaptığınız yerlerde insanların kaçı bu saunddur sestir farkını özelliklerini bilirde yorum yapar. Sanki eğlencede adam gelip abi orgun saundlarını beyenmedim geçenlerde bir eğlence vardı falanca org vardı faladca sesle davul kitleri vardı gibi. Bizim insanımıza al mp3 dinlet kasetten müzik dinlet hiç farketmez füğünlerde. Program yaptığınız özel yerlerde org hiç önemli olmaksızın orgu konuştursan güzel çalman yeter. Yani kısacası bence çalmayı biliyorsan çok pahalı bir orga gerek yok. Korgun ana bayisinde nedendir bilmem pa900 ün fiyatının belli olmamasına karşın bayiler 2250usd olarak belirlemişlerki s950 de aynı giyata hemen hemen . İkisinden birini alacak olursam korg alırım. Bir nedeni daha korgu hemen çok zarar etmeksizin satarım ama s950 yi hem zor satarım hemde okkalı bir indirim yapmam gerek diye düşünüyorum. Pa900 ile hemen hemen aynı fiyata pa 800 de var. İkisinin arasındaki bu fiyat dengesi nasıl olur bilmem. Kendi fikrime göre şumüzik piyasasında zaten müzisyen arkadaşlar pek para kazanamıyor. Gidipte büyük paraları bu orglara para vermesin. Eskiden ne orglarla çaldığınızı düşünün fazla para olmayıpta hertürlü ritim ses olan orglar yeter diyedüşünüyorum. Ama yinede korg olsun.

dün yerinde test ettim pa 900 ü . herşey iyi hoşda kardeşim resmen plastik oyuncak gibi. daha önce pa 600 aldım 1 ayda tuşe takımı pert oldu sattım. şimdide bu . tamam tuşe belki biraz daha iyi ama yinede içme sinmedi. o alete 4500 tl çok fazla. en fazla edeceği 3000 tl oda dolgun dolgun. korg firması iyice kudurdu. aç gözünü bir türlü doyuramadı. aslında hep beraber mail göndersek protesto etsek. hatta satın almasak ürünü bakın nasıl geri çekiyorlar fiyatları. ama biz birlik beraberlik içinde olamıyoruz. birde bunların bir servisi var dtl . allah onları bildiği gibi yapsın daha birşey demiyorum.