yunanistan, kıbrıs rum kesimine asker yığmaya yeniden başladı. üstelik kez askerler paralı ve rum ordusuna katılıyorlar. türk tarafı harekete geçti.
yunanistan, rum kesimine paralı asker gönderdi. ntvmsnbc'nin haberine göre, 1000 yunan askeri ocak ayında ada’ya intikal ederek rum milli muhafız ordusuna katıldı. türk tarafı, konuyu bm’ye taşımaya hazırlanıyor.
kıbrıs’la ilgili kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, güney kıbrıs rum yönetimi, ordusunu güçlendirmeye çalışıyor. rum yönetiminin bu amaçla, yunanistan’dan paralı asker tuttuğu ortaya çıktı.
ankara’ya dün ulaşan bilgiye göre, 1000 yunan askeri geçen ocak ayında ada’ya intikal ederek rum milli muhafız ordusuna katıldı. askeri eğitimden geçirilen paralı askerler, rum ordusunun kıyafetlerini giyerek kıbrıs’ta görev yapmaya başladı.
yunanistan’ın halen ada’da 6 bin civarında askeri bulunuyor. rum yönetiminin, bu sayıda artış yapılmasının tepkiye neden olacağı düşüncesiyle, büyük bir gizlilik içinde paralı asker tutma yoluna gittiği belirtiliyor.
sözkonusu gelişmeden haberdar olan türkiye ve kktc ise tepkili. türk yetkililer, “kıbrıs’ta bu tip milis güçler kesinlikle bulunmamalı'' dedi. kktc, rum yönetimini birleşmiş milletler’e şikayet etmeye hazırlanıyor.