sayın muratkurt kardeşim anlat dedin anlatayım.
yazılarının içerisinde soru niteliğinde olanları tek tek cevaplayayım.
x1 demekteki amacım onun sampler cihazı kullanılarak wav oluşturmaktı.ama bu wav sesleri bilgisyardada hazırlayabilirsin o kadar detaylı bir sample cihazına gerek yok ha var dersen en babası akai sample cihazıdır o da piyasada cayır cayır mevcut.zaten ilk aşama wav oluşturmaktır.
ketron derken x1de ketrondur xd9da.
lübnanda alınması gereken şey ses kartı değil programdır sanırım yanlış anlamışsın beni.
wav parçaları hazırlandıktan sonra programın içerisine alınır ve multi sample oluşturulur.hazırlanan sample gerekli olan bank numarası girilerek snd oluşturulur ve ram'e gönderilir.xd9 için flash ram olur.x1 ve xd9 snd leri bu sebeple birbirlerini okumazlar.sd1 modeli için ise ins olarak hazırlanır.yani o program ile ketronun tüm modellerine snd ins yapılır.
aslında bu kadar kısa bir anlatım olmamalı ama sayfalar yetmez anlatmaya ben sadece özet olarak anlattım.
amacım seni iğdelemek veya senle uğraşmak değil sadece tünel diye diye hepimiz ortada kaldık oysaki mücadele eden yapar ben buna tarafım.hiçbir program kimsenin tekelinde değildir olamaz.haksızmıyım.
|