gördüğüm kadarıyla düğünlerde aslan payını İstanbul'da ismi olan orkestralar götürüyor. mesela enbe, İstanbul gelişim, turkuaz gibi orkestralar inanılmaz rakamlar istiyor. gerçi bunda kişi sayısının yüksek olması ve iyi müzik yapan orkestra sayısının az olmasının da önemi var.
o zaman ben profesyonel piyanist olsaydım; öncelikle repertuarıma latin, tango, batı müziği gibi türlerin eserlerini eklerdim. sonra bir basçı, bir gitarcı, bir perküsyoncu, bir piyanist, bir klavyeci, bir flütçü, bir trompet/saksafoncu ve 2 vokalist bayandan oluşan orkestra kurardım. tek tip sahne kıyafetleri yaptırırdım. güzel bir internet sitesi kurdurur ve bir programı dvd'ye aldırırdım. sonra gelsin paralar...
evet beyler; edindiğim tecrübe bu şekilde. tek bir e-40 veya pa-80 ile güzel bir düğün yapabilirsiniz insanları da eğlendirebilirsiniz. ancak yukarda belirttiğim gibi çalışan gruplar program başına 3.000-5.000 euro'nun altına inmıyor. bu da 9-10 kişilik grupta kişi başına mevcut fiyatlara göre oldukça iyi bir getiri sağlayacaktır.
|