Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-28 -2006   #1 (permalink)
erhan.mert
Kıdemli

erhan.mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 10-07-2005
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 2

Sponsor
Standart Türkü Altyapılarında Pa-80 Performansı Nasıl?

merhaba arkadaşlar. ben haftanın belli günlerinde türkü cafe-bar gibi mekanlarda grup ile birlikte çalışıyorum ve gruba klavye ile altyapı olarak eşlik ediyorum. şuan yamaha a-1000 kullanıyorum, ancak yakın zamanda türker kartla birlikte pa 80 almayı düşünüyorum. ancak kafama takılan bazı sorular var. şimdiden teşekkürler.

1) pa 80 de left + right seçeneği varmı? yani klavyeyi sol ve sağ olmak üzere iki ayrı sese ayırabiliyormuyuz? sol taraftan bass, aynı zamanda sağ taraftan ayrı bir sesten örneğin piyano sesinden arpej akor çalabiliyormuyuz?

2) eğer bass ve akorları bu şekilde ayırabliyorsak, sol tarafdaki bass veren bölüme hold özelliği verebiliyormuyuz. yani tek notaya bastığımızda sesin belli ölçüde uzaması durumunu sağlayabiliyormuyuz.

3) tek hamlede koma açıp, kapatabiliyormuyuz?

4) benim önceden belirlediğim sesleri register edebiliyormuyuz. yani tek tuş ile sesler arası geçiş yapabiliyormuyuz.

5) multipad varmı? örneğin altta rtim çalarken üzerine davul, darbuka, zil, zılgıt, hahey gibi efektler verebiliyormuyuz. bu efektlerin rtim ile birlikte sürekliliğini sağlayabiliyormuyuz?

6) özellikle türk halk müziğinde kullanılan mey,saz,elektro,zurna,kaval gibi sesler gerçeğe ne kadar yakın veya sizler için ne kadar doyurucu? ben dinlediğim demolarda türker kartla bunu halledebileceğimi düşünüyorum veya başka bişey yapmam gerekiyormu?

7) 16 mb türker kartta kaç tane rtim ve ses sığıyor. İlla pa 80 de dsik olması şart mı?

arkadaşlar kafanızı çok şişirdim ama bu soruların cevapları benim için çok önemli. yamaha a-1000 altyapılarda çok iyi performans sağlıyor ama ses sorunu beni çildirtıyor. kime sorsam pa-80 diyor ama çok detaylı inceleme şansım olmadı. bu konuları aydınlatan olursa çok sevinirim.

erhan.mert isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla