Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-18 -2006   #1 (permalink)
binyıldız
Süper Üye

binyıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 09-19-2006
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 1

Sponsor
Standart * k ı b r ı s * ve * t ü r k ü s ü *

yavru vatan kıbrıs türküsü
klavye=pa80
ritim=2/4
şıkır-şıkır bir türkü
belki bir gün yolunuz
proğramınız kıbrısa düşer

[LinkLeri GöreBilmek için Üye Olmalı Yada Giriş Yapmalısınız. KayıT için Tıklayınız]

____buyrun__
[LinkLeri GöreBilmek için Üye Olmalı Yada Giriş Yapmalısınız. KayıT için Tıklayınız]

__sevdiğim__(münise)

karpuzu kestim kan gibice
sevdiğimin dudakları bal gibice
yar aman aman sevdiğim amman
yar aman aman birtanem amman
* *

ateş aldı şu gönlümün direği
yaktı beni sevdiğimin dilleri

* *

yumurtalar kaynıyor tavada
sevdiğimin aklı fikri havada

kıbrıs için gerçekleştirilen iki barış harekatının bilançosu, türk silahlı kuvvetlerinden 498 şehit ve 1.200 gazi, kıbrıs türklerinden 70 mücahit şehit, 270 sivil şehit ve 1000 yaralıdır

1-kıbrıs türküleri söyleyerek meşhur olmuş bir gereksiz şahsiyet.bir bir biri birilerine bakar bakar durururum,
özal döneminin lobicilerinden olduğundan sıfıra yakın rol yapma yeteneğine rağmen, tonla dizide, filmde kendine şaşılası derecede önemli roller bulabilmişti.
dombalak, al yanaklı, bıyıklıdır.

2 -saygili insanlarin bulundugu, polislerin silah tasimadigi, bazen cok kibar
bazen de cok angut insanlarin bulundugu 4 tarafi denizlerle cevrili kara parcasi.

3 -hayalet kentleriyle ünlüdür..kimse giremez o kentlere..bubi tuzaklari ve mayinlarla doludur..kibristaki bu tip bölgelerden biri mara$tir..

4 -eskiden ucuz oldugundan herkesin tatil amacli tercih ettigi, sonradan cok cok pahalilasan ada. turkiyede universite kazanamayanlarin ve de kumardan kendilerini alamayan insanlarin tercih ettikleri kurak yer.

5 -ortadan ikiye ayrılmış dünyadaki tek şehir (sanırım) lefkoşa

6 -her yil tonla yardim yaptigi ve girtlaklarini kesilmekten kurtardigi ve bunun yuzunden basina gelmeyen kalmamis olan turkiyelilerden anlamsiz sekilde nefret eden toplulugun yasadigi mekan

7 -dünyada iki telefon koduna sahip az sayıda adadan biri.

8 -nerelisin diye sorulduğunda kıprıslıyım diyenlerin ülkesi

9 -bir tarihte ikiye bolunmus simdi de birlestirilmeye calısılan niye bolundukleri bile unutulmaya yuz tutmus , hellim diye super peyniri olan, hafta sonu umuni wc lerin kapalı oldugu yer.

10 -haritadaki şekli pirzolaya benzeyen ada ülkesi

)tüekülerinin bazıları=

ay-dogar-aya-gider
besparmak-dagi-sira
burcak-tarlasi
ilk-aksamdan-meyhanede
indim-havuz-basina
menekse-lale-sumbul
bahriyeli-ciftetellisi

binyıldız isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla