Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-22 -2006   #2 (permalink)
karadenizli
Gelişmiş üye

karadenizli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 06-25-2005
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 2

Sponsor
Standart Burhaniyeli CEVO (Cevdet Kuruoba)

burhanİyelİ cevo..... (cevdet kuruoba)

selam,
16 mayis 1969 yılında balıkesir in burhaniye kazasının memiş mahallesinde doğdu.
orta okulu bitirdikten sonra baba mesleği olan marangozluğu 1992’e kadar yaptı. bu arada müzik hayatı da orta okuldan itibaren başlamıştı. baba zaten bağlama çalıyordu ilk okul çağlarında bağlamayı eline aldı.halk eğitim kursları büyük ağabeylerinin yanında çalaraktan bağlamayı geliştirdi.1985 senesinde elektro bağlamaya geçişle beraber saz ekibi kurdu yeğeni mustafa erbak darbuka ile ona eşlik yapıyordu ve beraber kına gecelerine ve düğünlere gitmeye başladılar.bu böyle 1989 un ağustos 28 kadar. gündüz marangozluk akşamları kına gecelerine giderek devam etti.1989 28 ağustosta İzmir gazi emir de vatani görevini yapmak için acemi birliğine katıldı.bir ara dağıtım kendi memleketi olan balıkesir çayırhisar a gönderildi burada acemi birliğini bitirdikten sonra kırklareli lüleburgaz 65. p.tüm.bl.k.lığına dağıtım oldu.orda 15 gün kaldıktan sonra orada ordu evine bağlamacı olarak seçildi.askere gidene kadar klavye çalmayı bilmiyordu.klavyeyi askerde öğrenmeye başladı daha önceden de ritim e olan merakı askerde org üzerinde yamaha psr 1000-2000 16 kastımdan oluşan orglara ritim yazmaya başladı. askerliğin bitimine kadar hem ritim yazmayı hem de klavyesini geliştirdi. sene 1991 16 şubatta terhis oldu. terhis olduktan sonra ilk koma alet olan yamaha psr 62 alarak askerden önce kurmuş olduğu orkestra hem bağlama hem orgla müzik yapmaya devam etti. geçen 1sene zarfında orkestrayı dağıtarak tek başına e-70 le düğünlere gitmeye başladı kışın gazino programı yazın ise düğünlere gidiyordu. bu yıllara kadar korg u em-1 ile tanıdı. daha sonra korg İ-3 yaptıktan sonra İzmir bor müzikte korg i-3 dinledi almaya karar verdi fakat e-70 ile İ-3 arasında çok fiyat farkı olduğu için 1 sezon beklemek zorunda kaldı fakat bor müziğin sahibi nedim kilinç’tan devamlı alış veriş yaptığı için nedim ağabeyi de fiyat konusunda cevo ya alım kolaylığı sağladı.

böylelikle korg’un macerası başladı.tabi korg’un İ-3 te yaptığı sound lar muhteşemdi tabi buda çalan kişiye şevk ve duygu hissi veriyordu.tamamen İ-3 baştan aşağı ritim ve sesleri ile kendine göre programlayarak bir set oluşturdu. bu seti daha sonrada nedim kilinç ca verdikten sonra bor müzikte bu setler müzisyenlere dağıtılmaya başladı bu arada tabi ritim leri kullanan müzisyenler tarafından yöresel ritim istekleri gelmeye başladı. bunlara elinden geldiği kadar cevap vermeye çalıştı. bu setleri bor müzik nedim kilinç ta dinledikten sonra İstanbul korg distribütörü mustafa koldamca’ya gönderdi.ayrıca bor müzik nedim kilinç bu işi para karşılığı yapılmadığı için zaman zaman cevo burhaniye den İzmir e gittiğinde nedim kiliniç ın bazı hediyeleri olmuştu. mesela 2 adet 2 yollu lem kabin daha sonra 3 yollu lem kabin mikrofon org yenileme gibi konularda destek olmuştur.

bu konuda nedim ağabeye sonsuz saygılarımızı iletelim. aradan çok zaman geçmeden İstanbul da ritimlere karşı büyük ilgi göstermiştir. cevo ile çalışmak ister.mustafa koldamca’nın isteği üzerine korg İ-1 e her varyasyon aynı olmak üzere 2/4,4/4,5/8,9/8 vs. oluşan 12 tane steyl hazırlamıştır.

daha sonra İ-s,İ5s,x300,İs40,ve İ-30 olmak üzere bu serilerin her birine yeni değişik setler hazırlamıştır.İ-30 dan sonra pa-80 geçişle beraber önce bir kartsız set daha sonra fabrikanın yapmış olduğu arap kart ile set hazırladı.pa 80 nin kart olayı2

karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla