Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-20 -2008   #1 (permalink)
raymondturkey
Geziyorum

raymondturkey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 05-20-2008
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 0

Sponsor
Standart A-300TR Gözlemi ve Kararsızlık...

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Forumu, yaklaşık bir haftadır org almak için yaptığım gezintilerde fark ettim ve gerek içerik, gerek seviye ve doyuruculuğu tatminkâr olduğu için üye olup düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim...
36 yaşındayım ve müziğe amatörce ilgi duymaktayım. Arkadaş çevremde bağlama-gitar şeklinde yaptığımız eğlencelerle ve daha eskilerde lise yıllarında ritmle başlayıp bağlamayla devam eden okul gösterileri sürecinde bu ilgi katlanarak arttı. Son dönemde, evde diğer işlerimden arta kalan zamanları değerlendirmek, hem de amatör ilgimi tatmin etmek amacıyla (yani tamamen kendime, eve ait bir amaçla) org arayışına girdim. Yıllar öncesinde tanınmamış bir markanın 3 oktavlı orgunu almış bir süre çalışmıştım. İyi durumda değilim, amatörün de ötesiyim belki ama neyi nasıl yapabileceğimi biliyor, öğrenmek istiyorum, çünki temel müzik bilgim ve ritm anlayışım var.
Uzun bir giriş yaptım belki ama bahaneyle bu ilk mesajımda kendimi de tanıtmış olduğumu düşünüyorum. Şimdi, internetten yaptığım incelemelerde bütçemi zorlamayacağını düşündüğüm birkaç Yamaha modeli üzeriden bazı düşünce ve sorularımı aktarayım:
- Eğitim orgu istemiyorum, almışken orta halli ya da ortanın yükseği bir sınıftan almak istiyorum
- Arabesk, oryantal tazına pek ilgili olmamakla birlikte, eğer ekstradan bunlar da olursa buna bişiy demem, iyi olabilir
- Önce E403 modeli dikkatimi çekmişti, ancak sonra A-300TR modelini de gördüm, inceledim, forumda bu modelle ilgili yazılı hemen herşeyi okudum ama düşüncelerimi tam netleştiremedim...
- A-300TR modelini dün bir yerde oda koşullarında dinleme olanağım oldu, çünkü alırsam şayet evde çalacağım, nedense sesler demolarda dinlediğim gibi canlı, cezbedici gelmedi, bir taraftan da bu modelle ilgili yazılan güzel olumlu şeyleri okuyunca yanılıyor muyum acaba diye düşünmeden edemedim.
- Biraz daha bütçeyi zorlayıp, dikatimi celbeden bir diğer model olan S500 almaya kalksam, bu sefer de Türk ses ve ritmlerinden mahrum mu kalacağım
- Velhasıl kafam karışık, buna rağmen aklıma daha yatkın olan A-300TR ile ilgili düşüncelerimi, soru ve ünlem işaretlerimi netleştirirsem muhtemelen bu orgu alacağım ama dizaynı pek hoşuma gitmedi açık konuşmak gerekirse...
- A-300TR hangi ülkede üretiliyor ve üretim yılı önemli midir sizce ? Hepsiburada'dan alsam üretim yeri ve yılıyla ilgili bir sorun yaşar mıyım ?
Sevgili arkadaşlar, kafamdaki soru ve düşüneler genel hatlarıyla böyle, elinizden geldiğince, vaktinizin yettiğince fikir verebilirseniz inanın çok memun olacağım, herkese sevgiler...

Konu raymondturkey tarafından (05-20 -2008 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir..
raymondturkey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla