Yeni Roland Klavyem (Juno-G)
Merhaba arkadaşlar,
Bu hafta itibarıyla yeniden Roland klavye aldım. Sözünü ettiğim klavye, Juno-G workstation modeli. Klavyede 128 polifoni, 64 megabyte wave rom, 1 adet SRX kart yuvası (SRX kartlar 64 megabyte oluyor), üstünde 4 megabyte'lık dahili hafıza kartı (klavye 512 megabyte'ı destekliyor-ben de kartı değiştirip 512 megabyte'lık dimm kartı takacağım), ayrıca 1 gigabyte'lık media card takılabiliyor. Klavyenin ses motoru Famtom X serisinden alınmış.
Söz konusu klavye; mevcut haliyle batı müziği için çok iyi. Üstünde çok güzel lead, pad, motion seslerinin yanı sıra org, akustik/elektro piyano tonları çok başarılı. Aletin sampling özelliği de var ama henüz detaylı kurcalayacak zamanım olmadı. Alete aif ve wav dosyaları yüklenebiliyor.
Son notum ise; sık sık karşılaştığımız Roland mı Korg mu Yamaha mı daha iyi karşılaştırmasının bir noktada gereksiz ve yersiz olduğudur. Ben şu anda Juno-G ile Korg X5D'yi birlikte kullanıyorum. Farklı marka ve modellerin bir araya gelmeleri yeni güzellikler oluşturuyor. Korg X5D'deki A11-Super BX3, A-78-Mono lead, A-90 X-Universe sesleri, A-29 phantom sax ve B-28 lead&pad kombinasyonları Roland'da yok. Buna karşılık Roland'da yer alan Supersaw, Phase EP, 106 strings sesleri de Korg'da yok.
Bütün arkadaşlara yeni klavyem gibi veya daha iyisine sahip olmalarını dilerim.
|