SORU : PA-800’de Set nasıl Düzenlenir
CEVAP : sevgili arkadaşlar bazı konulardan okuduğum kadarıyla arkadaşların pa800 üzerinde zorlandığı veya sıkıldığı diyelim bir konu var oda set düzenleme işi.
Size şimdi çok kısa bir yol anlatacağım.
Yapmanız gereken önce beğendiğiniz kitleri farklı yani ayrı bir kit oluşturacak şekilde sizin kullandığınız ritim yazarken nasıl kolayınıza gidiyorsa o şekilde bir kit oluşturun.Bu bir kit veya iki veya daha fazla olabilir.
Daha sonra seslerinizi beğendiklerinizi seçip bir kenara not alın ve ritimlerinizi yani setinizi save edin.
Daha sonra orgun üzerini tamamen multisampl ve sesler olarak silin.
Hatta performans ve userleride delete ederek sistemdeki olan seslerin isimleri ve kitlerin olduğu bölümü tamamen temizleyin.
Hatta şöyle de yapabilirsiniz restore yöntemiyle de orgunuzu hem sıfırlamış hemde olası bozulmuş yerlerin tamirini yaparak restore edin.
Daha sonra da save ettiğiniz kitleri tek tek çağırın ve sonra sesleri çağırın ardından da performanslarınızı sırayla beğendiğiniz şekilde yara vererek kayıt edin.
Böylelikle hem aletiniz dha sağlık lı çalışır yani çalışır derken sade olan kitler olacağı için karmaşıklık olmaz hem de siz zorlanmazsınız ve yer probleminiz olmaz.
Daha sonra aletinizi kapatıp açın ve ritimlerinizi istediğiniz şekilde yazın.
Unutmayalım ki her müzik kulağı bir değildir.en basidinden farklı yöreler de olduğumuzu da düşünürsek siz tahmin edin artık ne kadar ritime ihtiyaç var diye.
Ayrıca bu yöntemle de pa800 cüler herhangi bir setteki ritimi okutmak için o ritimi ve user DK bölümde ki kiti çağırarak da o ritimleri ve kitleri ve samplelerini yüklemiş olurlar.
Yani tek tek export etmenize gerek yok.Tabi buda bu yöntem biraz yer sorunu yaratacağından aleti çözememiş arkadşlar için bir yöntemdir.Zaten çözdükten sonra baş tarafta anlattğımız yöntemleri herkes uygulayacaktır diye düşünüyorum.
Bu konu hakkında detaylı bir açıklama olmadığı için aydınlatıcı olsun diye uzun uzun yazdım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ayrıca yine takıldığınız bir yer veya sorun olursa bu başlık altında soru şeklinde yazarsanız yine elimizden geldiğince bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.
Herkese selamlar...Adana dan.. (Alıntı FilizPA-80).
SORU : pa-800 deki orjinal ses bankalarını sildim sanırım orgu açıyorum açılıyo fakat takılıyo ne yapmam lazım.
CEVAP : senin orgun o.s işletim sistemi çökmüş.
[LinkLeri GöreBilmek için Üye Olmalı Yada Giriş Yapmalısınız. KayıT için Tıklayınız] sitesinden pa800_os_v151.rar dosyasını usb belleğine çıkart daha sonra orgu kapat ve intro 1 e basılı tutarak sistem update menbüsüne girmesini sağla ve usb belleğinden pa800_os_v151.pkg dosyasını seç ve güncellemeyi yap... olaki pa800ün system update yazılımıda hasar görmüş ise bu bölüm çlaşımayacak ve sistem güncellemesini yapamacaksın. böyle bir durumda ise pa800ünü kapat "madia ve intro1" tuşlarına basılı tutarak aleti aç ve 800ün 256mblik system hafızasına format atılmasını sağla. daha sonra ilk adımı tekrar gerçekleştir
SORU : PA-800 de RAM neden yanar (ÇOK ÖNEMLİ)
CEVAP : benimde kalavyemin ram i bozuldu. sampler sesleri çalmıyodu. garantiden hallettiler bu ramlarin kötü tarafı eski teknoloji kullnıyo olmaları. halen edo ram kullanıyorlar

ram yanmasının sebebi. eğer bir set yükledikten sonra orgu kapatıp açmazsanız, ve üstüne bir daha set yüklerseniz yanabiliyor. birde 67.1 mb den fazla set varsa elinizde kesinlikle yüklemeyin sahtedir, öyle setlerde
ram i yakıyor bilginize.
PA-800 RAM Silme ve boş alanı görme İşlemi
orgun üzerindeki dahili bellek.ram i tamamen silmek için
saund/rec/menü/multisample/sağ üst köşe/delete bastıktan sonra ekranda en alt kutucuğu seçip ok. işlem bitince exitle geldiğin rec sayfasına dön ve info sample seçeneğinden ram daki boş alanı görebilirsiniz.
pa800 cülere kısa bir yol !!! (PA-80 Setini PA-800’e Uyarlamak)
sevgili arkadaşlar bazı konulardan okuduğum kadarıyla arkadaşların pa800 üzerinde zorlandığı veya sıkıldığı diyelim bir konu var oda set düzenleme işi.
Size şimdi çok kısa bir yol anlatacağım.
Yapmanız gereken önce beğendiğiniz kitleri farklı yani ayrı bir kit oluşturacak şekilde sizin kullandığınız ritim yazarken nasıl kolayınıza gidiyorsa o şekilde bir kit oluşturun.Bu bir kit veya iki veya daha fazla olabilir.
Daha sonra seslerinizi beğendiklerinizi seçip bir kenara not alın ve ritimlerinizi yani setinizi save edin.
Daha sonra orgun üzerini tamamen multisampl ve sesler olarak silin.
Hatta performans ve userleride delete edeerek sistemdeki olan seslerin isimleri ve kitlerin olduğu bölümü tamamen temizleyin.
Hatta şöyle de yapabilirsiniz restore yöntemi ile de orgunuzu hem sıfırlamış hem de olası bozulmuş yerlerin tamirini yaparak restore edin.
Daha sonra da save ettiğiniz kitleri tek tek çağırın ve sonra sesleri çağırın ardından da performanslarınızı sırayla beğendiğiniz şekilde yara vererek kayıt edin.
Böylelikle hem aletiniz daha sağlıklı çalışır yani çalışır derken sade olan kitler olacağı için karmaşıklık olmaz hem de siz zorlanmazsınız ve yer probleminiz olmaz.
Daha sonra aletinizi kapatıp açın ve ritimlerinizi istediğiniz şekilde yazın.
Unutmayalım ki her müzik kulağı bir değildir. en basidinden farklı yöreler de olduğumuzu da düşünürsek siz tahmin edin artık ne kadar ritime ihtiyaç var diye.
Ayrıca bu yöntemlede pa800 cüler herhangi bir setteki ritimi okutmak için o ritimi ve user DK bölündeki kiti çağırarak da o ritimleri ve kitleri ve sampllerini yüklemiş olurlar.
Yani tek tek export etmenize gerek yok.Tabi buda bu yöntem biraz yer sorunu yaratacağından aleti çözememiş arkadaşlar için bir yöntemdir. Zaten çözdükten sonra baş tarafta anlattığımız yöntemleri herkes uygulayacaktır diye düşünüyorum.
Bu konu hakkında detaylı bir açıklama olmadığı için aydınlatıcı olsun diye uzun uzun yazdım. (Alıntı FilizPA-80) kendisine teşekkürlerimizi borç biliyoruz.
SORU : PA-800’e koma nasıl verilir.
CEVAP : ekranın altında scale yı göreceksiniz oraya bas orda tuşlar çıkacak istediğin tuşun üstüne basınız işlem tamamdır
SORU : PA-800 de nasıl kalıcı koma verebilirim.
CEVAP : --tempo tekerleğinin altındaki menu tuşuna bas.
--pad assign.switch tıkla.
--ekranın sol altında switch basarak yan sayfaya geçeceksin.
--"switch1" )))) "switch2" çıkacak, pitch benderin üzerindeki 1 ve 2.
--switch1 tıkla,""""quarter tone"""" bul ve tıkla.
--switch2 tıkla """"style drum mute""" bende bu ayarlı ritmin davul kitini susturup tekrar açabiliyorsun bu modla...istersen başka bir seçenek işaretle...
--eğer kayıt etmezsen orgu her açıp kapattığında yaparsın...o yüzden şimdi ekranın sağ üstünde ok var,tıkla ona ve """"write global-style setup"""" tıkla enter, enter de olay bitmiştir...artık swich bire basılı tut, sonra istediğin notaya ver...