Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-29 -2006   #14 (permalink)
Gültekin
Gelişmiş üye

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 02-07-2006
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 0

Sponsor

merhaba, volkan kardeşim

İlginize ve açıklamalarınıza teşekkür ederim.hemşehrim olduğunuza ayrıca sevindim.

bir çok değerli arkadaşımızın tavsiyeleri olumlu yönde almaktayım.

roland va-7 de em-2000 de iyi klavyelerdir.aralarında en belirgin farkın ise va-7 de ses teknolojisinin çok geliştirilmiş olması.sizin de belirttiğiniz gibi kullanım yönünden em-2000 daha pratik ve kasa yapısı daha sağlam olduğu sonuç ortaya çıkmaktadır.her iki klavyenin piyasada sıfırı yok.ancak piyasada ikinci eli çok temizi olandan bulabilirsem deneyeceğim.rolandın g-600,g-800 ve g-1000 modelleri de iyi klavyeler fakat üzerlerinde hoparlörü olmadığı için şimdilik tavsiye etmiyorum.bu klavyeler dışında fiyatı biraz daha pahalı olsa bile tsm ve thm için ketron xd9 klavye de uygun nitelikte.korg pa80'in ritimleri ve sesleri daha sert.

burada esas belirtmek istediğim husus; tsm ve thm için her iki klavyeyi kullanan tecrübeli arkadaşlarımızın tavsiyeleri bir noktada kesişmesi gerekir. roland va-7, em-2000 klavyelerin batı müziğinden ziyade, türk sanat müziği ve türk halk müziği çalanlar için; İster gazinoda, ister düğün salonunda, isterse hobi amaçlı evde olsun değişik mekanlarda "ses, ritim ve kullanım pratikliği ile kasa yapısı" göz önünde bulundurarak hangisi en uygun ise göreceli olarak seçilecektir.

sevgilerimi sunarım. İyi çalışmalar.

Gültekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla