Konu: triton le
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-04 -2006   #5 (permalink)
Archimed
***MüziK***

Archimed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 11-01-2005
Teşekkür Etmiş: 6
Teşekkür Almış: 9

Sponsor

merhaba djnero. ben triton'un klavyesiz versiyonu olan triton rack modül kullanıyorum. bendeki modülün klavyeye (le'ye göre) fazlalığı, 8 tane exb board yeri olması ve sampling için ek devreye gerek duymamasıdır. eğer sample yapacaksan triton le'ye 150-200 euro tutarında bir modül takman gerekir-ki- o modül bildiğim kadarıyla artık can elektronik'te yok. dolayısıyla ya modülü yurt dışından getirteceksin veya modüllü triton extreme veya stüdyo alacaksın.

triton'a gelince: bence çok başarılı bir workstation. üstündeki (le'de) 512 kadar ses kombinasyonu ve bir o kadar da ses programı bulunuyor. sesler sample tekniğiyle yüklenmiş. ayrıca, aletteki sesleri yeterli bulmazsan exb kartlardan orkestra, pop, tuşlu çalgılar, vs. seslerini ekleyebilirsin.

aletin ritim box'ı yok ancak akor ve ritim veren arpejatörü var. buradan kendin de arpej yazabiliyorsun. ancak ritim box'lardaki gibi intro, atak, ending bölümleri yok.

piyasada gördüğüm kadarıyla triton emsali roland fantom ve yamaha motif (yeni çıkanları mo) serileri var. ancak bunlar arasında ülkemizde en çok triton tutuldu. İncelediğim motif'ler de güzeldi ve yurt dışındaki forumlarda motif serisi için çok olumlu yorumlar vardı. ben yine de mümkünse üç seriyi de deneyip öyle karar vermeni öneririm.

Archimed isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla