Chordsolo bence çok güzel açıklamışsın. Hepsine katılıyorum. Özellikle artık şu marka fanatikliğini yapmamalıyız. En önemli nokta da aletin ince detaylarını çözemeyince, sesine kusur bularak satmaya kalkışmak... Ne yazıkki aleti çalmaya o kadar dalıyoruz ki, özelliklerini araştırmak ya da denemek sıkıcı geliyor ya da çalmaktan fırsat bulamıyoruz. Ne zaman orgun başına otursam, "Şimdi şu bölümleri çözmeye çalışıp özellikleri neyse onları tek tek öğreneceğim diyorum." sonra bir bakmışım ki daldırmış gidiyorum, sanki sahnedeyim

V2'yi Alalı bir hafta oldu hala yüzde ellisini çözememişimdir her halde... O kadar detaylı özellikler var ki...
Bu arada Tolga'nın söylediği durumda son derece önemli. Ona ben de dikkat ederim. Biliyorsunuz bundan önceki orgumu ikinci el olarak almıştım kargoda ambalajını çözer çözmez ilk baktığım şey bu olmuştu. Ayrıca ikinci el alıyorsanız, özellikle vida yerlerine dikkatlice bakın. Bu aletin açılıp açılmadığını bir parça da olsa belli eder. Hatta hafifçe sallamanızı da öneririm çünkü bazen acemice açılan aletlerde içerde vida unutulabiliyor ve sallayınca bu da ses veriyor. Onun dışında sıfır alınacak cihazlarda, parasal değerine dikkat edilmeli, ikinci eli iyi mi, dikkat edilmeli ve gerçek ihtiyaç belirlenerek alınmalı. Örneğin hanımlarımız bir beyaz eşya alırken en son donanımlı ürünü alırlar ve bir sürü fazladan para ödedikleri bu cihazın bir çok özelliğini ya bilmez, ya da kullanma gereksinimi duymaz. Aynı şey cep telefonlarında da var maalesef. Sadece bizi ilgilendiren ve kullanacağımız özellikler olan aletleri almalı, kullanmayacağımız özelliklere para vermemeliyiz.