Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-21 -2005   #1 (permalink)
aloha
Gelişmiş üye

aloha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 07-29-2004
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 0

Sponsor
Standart pa55 setlerini pa80 de çalmak

pa55 için verilen setler vardır zaman zaman korg türkiye'nin web sitesinde veya burda download bölümünde var galiba
ben en son cevonun pa55 için yaptığı seti korg türkiye'den indirdim ve bunu diskete kaydettim nasıl setleri pa80
yüklüyorsak aynı şekilde disk menu load yaparak yükledim zaten dikkat ederseniz verilen setlerin klasör yapısı aynı
mesela indirdiğim setin açılımını yapalım
setin adıa55tr.set bu aynı zamanda klasöründe adı aslında. pa80 setleride aynı mantık değil mi? aaa.set veya bbb.set gibi
şimdi incelemeyeğe devam edelim pa55tr.set klasörünü açtığınızda içinde 4 adet klasör vardır bunlar
global
perform
program
style

yani bir pa80 setinin içine baktığınızdada aynı klasörleri görürsünüz şimdi user1 den bir ritim seçelim
ve start yaparak çalmaya başlayalım göreceksiniz davul kitleri uymayacak şimdi trk select yapalım ilk davul kitini
kullandığınız kartın içindeki kitlerle değiştirelim bunu yapmak için ilk davul setini işaretleyelim sonra program tuşuna basalım ledi yansın
program/performance yazan yerde card yazan bir tuş var buna bir kere basarsak üstdeki led yanar bir daha basarsak altdaki led yanar bir daha
basarsak iki led birden yanar bu pozisyondayken program/performance bölümünden 9 numaralı tuşa defalarca basarsak her bastığınızda
kartınızın içindeki setleri görmüş olursunuz şimdi burda bir tanesini seçin eğer davullar yine uygun değilse diğerlerini deneyerek uygun olan varmı
diye bakın bende mr2 kart var onun içinde veli-card2 davul kiti uyuyor sonra diğer davul kitini seçin ve yine kartın içinden uygun olanı kiti deneyerek bulun
accompanyalar için yine card yazan yerde iki led birden yanarken program/performance bölümünden 1 tuşuna veya 2 tuşuna veya 3 tuşuna basarsanız yine
kartın içindeki sample sesleri göreceksiniz ordan istediğiniz sesleri ritimdeki hangi accompanya sesiyle değiştirmek istiyorsanız onunla değiştirin
octave ince çıkıyorsa octave tuşuyla ayarlayın göreceksiniz çoğu ritimler istediğiniz gibi çalacaktır.bu sadece pa55 setleri için değil
aklınıza gelen tüm kartların setlerinide bu şekilde deneyebilirsiniz.umarım tam anlamıyla açıklayabilmişimdir.

aloha isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla