teşekürler saz grubu arkadaşım .her ne kadar ev kullanıcısı olsamda üretilen müzik kendi ritim kümeleri ile daha da zevk ile çalınıyor
örneğin;bizim bu artvinin(şavşat ın )yöresel türküsü var çift jandarma geliyor diye.bu ezgi 5/8 lik ritimle çalınabiliyor ama bizim davulcular köy düğünlerinde bunu düm düm teke, teke düm teke şeklinde çok hoş bir yakıştırma ile çalarlar.ve evde komşular bir çift jandarma çal dediklerinde kulaklarında o ritmin alışıklığı ve beklentisi var.ama ortada ritim yok
ben biliyorum ki xd9 ile bu ritimler en canlı şekilde alışıklığın dışında yöresel tavırlar için de yazılabilir .ama gel gör ki bu biraz çaba ve ustalık gerektiriyor.ama en önemlisi teknik bilgi ve ince ayrıntılar,püf noktaları..
ketron kullanma klavuzu sadece cihaz ile neler yapılabileceği tanıtılacak şekilde hazırlanmış,nasıl yapılacağı yüzeysel anlatılmış...ritim yazma çok ayrıntı istiyor gibi
konu ile alakalı paylaşımcı arkadaşların ritim atölyesi oluşturarak bizlere yol göstereceğini düşünüyorum
bölüm yönecisinin öncülüğünde bu atölyede çok hoş çalışmalar olacak umarım...selamlar saygılar
|