Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-11 -2007   #1 (permalink)
senlikci
***MüziK***

senlikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 11-02-2005
Teşekkür Etmiş: 0
Teşekkür Almış: 3

Sponsor
Standart merak edenlere or 700 ün artıları"

merhaba arkadaşlar,

or 700 tr alalı bir hafta oldu ve yavaş yavaş farklar belirmeye başladı.

gecenlerde msn de bir arkadaş "inceledim aynı a 1000 tr gibi cok fark yok" demişti, buna istinaden kendi gözlemlediğim artı özellikleri sıralamaya çalışacağım:

1-or 700 de kesinlikle polifoni problemi yaşamıyorsunuz.

2-kendi orijinal ritimlerle usbden ritimlere gectiğinizde ses seviyesi standart kalıyor ses patlaması yaşanmıyor.

3-malzeme kalitesi kesinlikle cok daha iyi.benim açımdan butonların yumuşak plastik olması daha rahat kullanım saglıyor.

4-yapılan ritimler cok daha profesyonel.burada ritimleri yazan arkadaşların ve modifikasyonu saglayan can başar beyin hakkını vermek gerekiyor.
düşünün, her bir ritim için 4 varyasyon, 4 atak, 4 ots, 3 intro, 3ending, 1 break filtre ve efect işlemlerinden geçirilmiş 116 ritim.
ayrıca bazı ritimlerde introlarda minor ve major akorlarda ayrı melodiler calıyor yani cok ince düşünülerek hazırlanmışlar.

5-ses tonları sample lar daha ilk izlenimlerde kendini belli ediyor.
henüz orgu ilk actığınız da grand piano sesi bile mestedici.
megavoice sesler hele o saksafon ve gitar sesleri mukemmel.

6-hafıza probleminiz kesinlikle yok 1 gb lik usb bellek aldım daha çeyreğini dolduramadım.
a 1000 de 10 tane disket le cıkıyodum programa

7-aux in girişleriyle de bir eksiklik giderilmiş isterseniz mikrofon veya bir ses kaynagı takabilirsiniz.

8-display hold sayesinde son yaptığınız işlem ekranda kalmıyor mesela tempo hızlandırdınız a 1000 de başka bir düğmeye basıncaya kadar ekranda kalıyordu or 700 de saniyesini ayarlayarak ekrandan otomatik kayboluyor.

9-a 1000 de ritim değiştirince bir onceki tempo kalıyordu. ve bu benim için baya sorun oluyordu.
or 700 de ritim değişince tempo otomatik resetleniyor tabiki isteğe baglı,isterseniz tempo yu devam ettirebiliyorsunuz.

10-a 1000 de ses banklarını değiştirince orada en son kullandığınız sese geciyordu.
or 700 de ses bankını değiştirince siz secene kadar bir otomatik seçim yok tabi ki bu da isteğe baglı.

11-registry değiştirmek için ana ekrandan registrations a girip seçim yapmanız gerekmiyor.
registry nin yanındaki + - butonlarında kullandıgınız registry yi cok rahat değiştirebiliyorsunuz. ayrıca ekranda 1 den 8 e kadar olan registry le de ayrı isim verebiliyorsunuz.

12-multipad secmek için ana ekrana geçip seçmeniz gerekmiyor multi pad lerin yanındaki select butonu direk olarak multi pad sayfasına gidiyor.

13-efect ozellikleri daha iyi geliştirilmiş bir sese 4 adet dsp verebiliyorsunuz.

14-ister inanın ister inanmayın ama or 700 ün tesisat taki sesi bana daha güzel geldi şimdiye kadar hep tersi bir durum söz konusuydu.

15-uzun intolar kullanmak istemeyenler orgun panelinde 3 intro 3 ending butonu mevcut. a 1000 deki gibi ana ekrandan intro değiştirmek zorunda değildiniz.

16-transpose,tempo ve octave butonları kullanıcının daha rahat erişebileceği bir konuma yerleştirilmiş.

17-kaydetiğiniz şarkının notalarını akorlarını görebiliyorsunuz .
yada onceden kaydedilmiş bir şarkıyı ogrenmek amaclı olarak song guide size yardımcı oluyor.

18-music finder ozelliği ile cok farklı tarzlarda kararlarda şarkılar calacagınız zaman ugraşmanız gerekmiyor.
şarkınızın ismini temposunu ritmini sesini ayarlayın kaydedin.
kullanacağınız zaman geri çagırın ve her şey hazır buyrun çalın.
ayrıca search yaparak veya favorilere ekleyerek kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.

19-aletin arap ozelliklerin kısıtlanmadan modifiye edilmiş olması cok iyi. artık tr oryantal karmaşası yok.
2 in 1 yani

20-usb hafızada ritim seçtiğinizde disket gibi beklemiyorsunuz.
geçişler sadece bir kaç milisaniye.

21-kullandıgınız ritimler de 4 er adet ots programlandırılmış
ayrıca isterseniz kendiniz kullanacagınız ritimlere her varyasyon için bir ses hazırlayıp ots ye kaydedebilirsiniz. varyasyon değiştirince ses değiştirme derdi biter.

22-aletin yanlış kullanımından doğabilecek herhangi bir sorun dan kaçımak için usb belleğe full sistem yedeği alabilirsiniz ihtiyacınız olursa geri yükleyebilirsiniz.

arkadaşlar daha ekliyecem ama aklıma gelmiyor

inşallah size bir kaynak olabilmişimdir.bence alınca pişman olunmayacak bir alet.

ben mugla bayiinden 1350 euro ya aldım.

bu fiyata gercekten değecek bir klavye.

merak ettiğiniz konuları buradan iletebilirsiniz.

saygılarımla.....

Düzenleyen - senlikci Tarih: 11/12/2007 19:02:59

Düzenleyen - senlikci Tarih: 11/12/2007 19:08:54

senlikci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla