İyi çalışmalar dj_suskun,
dosya uzantıları nedir?
İşletim sisteminin, hangi dosyayı hangi yazılım ile açacağını bildirmek için kullanılan bir çeşit soyadıdır.
değil mi?
bilgisayar üzerinde dosya uzantısı kolayca değiştirebilirsiniz.
siz dosyanın formatını değiştirmek için nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz?
herhangi bir vce dosyasının boyutunu incelerseniz 4kb kadar küçük bir alan kapladığını göreceksiniz.
yani çok basit bir adres dosyası.
sizin bir wave dosyasını vce dosyası hâline dönüştürmeniz sonuç olarak hiçbir anlam ifade etmeyecektir. çünkü dönüştürdüğünüz dosyadaki veriler klavyenizin işletim sistemi tarafından anlamsız veriler olarak görülecek, okumayacaktır.
wave, kmp, aiif gibi formatlarla vce dosyaları birbirlerinden çok uzak şeyler.
ayrıca klavye için sample ses oluşturma süreci hiç basit bir süreç değil. şu wave dosyasını klavyeye attım oldu şeklinde değil yani...
hatta daha ileriye giderek a1000'in, tr yapılması sürecindeki sesler bile insana "birebir örneklenmiş sesler değilmiş" hissini veriyor. en azından bir çoğu!!! tabii ki bu elimizdeki sistemin "sample" olarak adlandıralan sesleri işleme şeklinden kaynaklanan bir benzerlik de olabilir!
(lütfen bu sonuncuyu fikir jimnastiği olarak kabul etsin herkes)
tabii bu süreç büyük bir emek ürünü...
her neyse... benimkisi gevezelik.
sayın dj_suskun,
çalışmalarınızda başarılar dilerim. inşallah söylediklerimi "ukalalık", "şevk kırmak" olarak düşünmezsiniz. sadece düşüncelerimi aktarmak istedim.
tekrar iyi çalışmalar dilerim.
sevgiler...
|