Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04 -2007   #3 (permalink)
sadun
Süper Üye

sadun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyeliği: 08-24-2006
Teşekkür Etmiş: 2
Teşekkür Almış: 13

Sponsor

org lar dijital enstürümanlardır elektrik veya pille çalışırlar piyanolar gibi değil yani......
ben yazın eğlence gemilerinde bir zamanlar org la müzik yaparken jeneratör kullanıyordum

piyano sol-sağ 10 parmak
org sol 3 parmak minör-majör 4 parmak yedili dim akor basar 5 zamanla alıştıktan sonra.... sağ 5 parmak ezgi çalar günümüzde sol karar sesi basılıp sadece sağ 5 parmakla ezgiler çalınıyor buda sol akor bilgisi olan org çalan arkadaşlarımızı rahatsız ediyor batı tarzı müzikle uğraşıyorsan org akor bilgisi şart ama düğüncülük yapacaksan karar sesi ve ezgi çalman yeterli çünki çiftetellileri ve halayları çalarken kullandığın sesleri yani üflemeli enstürümanları çalarken sesleri bir klarnete veya her hangi bir nefesli çalgıya benzetmemiz için sesi kaydırdıgımız bir kol var buna pich bend deniyor bu yüzden akorları org çalan arkadaşlarımız kullanamıyor üç işi bir arada yapmak gerçekten zor düşünsene birde şarkıyı okuyorsun fakat yanlış bir öğrenme metodu usulü akorları basarak ezgiyi çalmak ve okumak

piyano bağlama gitar v.s gibi enstürümandır

benim görüşüm piyanistim demek için piyano çalmak şart org değil

her ikisi farklı enstürümanlar

notrg ları piyano gibi kullanabiliriz ama piyanodaki tuşların sertliğini ve sesleri hiç bir org da gerek tuş gerekse ses olarak bulamayız

sevgi saygılarımla

sadun ` Diyorki: sadunpolat
sadun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla